Мартино на колела

Корица: Мартино на колела
Издания:мека корица (английски)
Страници: 32

„Мартино на колела“ е книга за две деца, които се откриват заради силната си нужда едно от друго. Но още не го знаят. Мартино е специално дете, тихо дете. Ема е неговият начин да се свърже със света. Да открие приятелството. Общуването.

Ема е будно и любопитно, слънчево момиче, което мечтае да разказва истории. И един ден тя вижда Мартино…приближава се. И те се откриват. Общуването между тях е като най-красивите и простички неща в света…леко, тихо, осъзнато и докосващо.

Пътят, който Ема извървява в този процес променя коренно начина, по който тя гледа света. А Мартино е там за нея винаги. Заради споделеното преживяване и приятелството.

Децата не са еднакви, а винаги различни. Ема и Мартино се срещат в деликатното поле на отношенията. Тяхното приятелство се ражда от любопитството и съпричастността и се разгръща по начин, който преобръща традиционните идеи за учене, език и знание. С лекота, преминавайки от страница на страница, колелата на Мартино изписват, макар и без думи, едно универсално твърдение: различието е това, което ни прави хора.

Книгата можете да откриете в сайта на издателство Carrot.

Кратка информация за автора:

Анализа Рабити определя себе си така: горда жена и майка на специално и прекрасно момче с увреждания.

Завършила е литература и история на изкуството. В продължение на 20 години е креативен директор и предприемач в областта на дизайна и комуникацията с екип, награден с множество международни награди.

Анализа е бивш волейболист и неуморен доброволец на сдруженията за защита на животните. Тя е основател на сдружение, което развива творчески проекти, работещи с и за хора с различни видове затруднения, към което тя в момента е доброволец и креативна душа.

През административната 2014 г. влиза в Общинския съвет с проекта „Reggio Città Senza Barriere“ („Реджо – град без граници“), който става част от административния мандат на града. Книгата „Мартино на колела“ е по инстински случай и разказва историята на нейния син – Мартино.

Кратка информация за илюстратора:

Соня Мария Луче Посетини е родена в Каноса, Италия. След като завършва История на изкуството в института DAMS в Болонския университет и в Болонската Академия за изящни изкуства, тя учи при Степан Заврел в школата за илюстрация в Сармеде и курса по илюстрация на Квета Пацовска във Венецианската асоциация на културния театър.

Живописец и илюстратор, удостоена е с награди и признания в Италия и в международен план, включително сребърна награда в конкурса за илюстрации West 49, организиран от Дружеството на илюстраторите от Лос Анджелис.

Преподава илюстрация в Реджо Емилия и магистърския курс по илюстрация за деца и естетическо образование.

Сред многото ѝ награди са: Първа награда в Città di Bitritto 2014 г. Първа награда на Premio Pippi 9th Edition 2014 в Болоня, Първа награда на IV Национална награда за детска литература „Mariele Ventre“, раздел 12-16 г., Sasso di Castalda (PZ), 2011 г.

Кратка информация за преводача:

Галена Цветкова завършва специалност “Индология” и след специализация в Индия следва в магистърска програма “Преводач-редактор”. Още по време на обучението си превежда разкази от хинди, художествени и публицистични текстове от немски и английски за печатни и онлайн издания. Има опит като филмов преводач, както и като редактор на текстове на английски.

Галена обожава детски книги и се смята за голяма късметлийка, понеже дебютът й в превода на детска литература е именно с “Мартино на колела”!

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.