Фъстъчето е цар

Корица: Фъстъчето е цар
Издания:мека корица
Страници: 144

 

Животът на четвъртокласника Питър Хачър с по-малкия му брат Фъстъчето го кара да се чувства като нищо и половина!

Възрастните мислят двегодишния пакостник за очарователен, но Питър и неговият домашен любимец – костенурката Слюнчо, знаят истината. Без значение дали ще мята храна по стените в ресторанта, ще се изгуби в киното или ще унищожава домашните на брат си, Фъстъчето е същинска напаст! И винаги му се разминава...

Ще успее ли Питър да накара родителите си да му обърнат поне малко внимание, вместо да се занимават единствено с брат му?

Кратка информация за автора:

Джуди Блум е американска писателка, посветила живота си на литературата за деца и тийнейджъри. Книгите ѝ са преведени на 32 езика и са продадени в над 85 милиона екземпляра, достигайки до читатели от няколко поколения. Богатото ѝ творчество вдъхновява много от тях, вече пораснали, да напишат свои собствени истории.

Кратка информация за илюстратора:

Ина Христова (1988) живее и работи в Барселона, Испания. Завършила е Национална художествена академия в София със специалност „Изкуствознание“ и „Илюстрация“ в Escola Massana, Барселона. Илюстрира детска литература, издания с поезия и проза и реализира различни проекти, свързани с графиката и авторски ръчно изработени книги.

Кратка информация за преводача:

Зорница Христова завършва английска филология и специализира в Оксфорд. Тя е преводач с 20-годишен опит, носител на наградата за превод „Кръстан Дянков“ за 2019 г. Освен да превежда, Зорница пише и книги за деца.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.