Емоци-О!-метърът на Инспектор Крок

Корица: Емоци-О!-метърът на Инспектор Крок
Издания:твърда корица

 

Научи се да определяш, измерваш и овладяваш своите емоции по забавен и лесен начин!

На помощ идват Инспектор Крок, който много го бива да разрешава емционални загадки, отбора на Емитата и, разбира се, ЕМОЦИ-О!-МЕТЪРА! Емитата с най-причудливите имена ще ти правят компания.

Кратка информация за автора:

Сузана Исърн е писателка и психоложка. Тя е написала над седемдесет детски книги, които са обичани по цял свят и са преведени на дванайсет езика. Някои от тях са от съществено значение за обучението и запознаването на децата с емоциите и изграждането на самоувереност, като „Емоци-о!-метърът на инспектор Крок“ — най-продаваната ѝ книга за емоциите, Bogo the Fox Who Wanted Everything; I Wasn’t Invited to the Birthday; Raccoon Wants to Be First; и Daniela the Pirate.

Тя е наградена със сребърен медал от Наградите за детски книги „Лунен лъч“, а книгата ѝ Bogo the Fox Who Wanted Everything е включена в селекцията на Junior Library Guild.

Кратка информация за илюстратора:

Моника Каретеро е известна испанска илюстраторка. Има публикувани над шейсет книги в Европа, САЩ, Англия, Австралия и Китай. Моника е носител на наградата на Лондонския панаир на детската книга, както и на пет отличия от Международните награди за латино книги, а също и на наградата Living Now.

Кратка информация за преводача:

Мария Донева е родена в Стара Загора. Учила е българска филология в Софийския университет и после е живяла още няколко години в столицата. Работила е като книжар, преподавател по български език и литература, в старозагорска телевизия, в литературно списание и какво ли още не.

Мария живее в Стара Загора, драматург е на ДТ „Гео Милев“. Води младежки литературен клуб „Без заглавие“, а в психодиспансера в града поставя пиеса с пациентите. Автор е на 13 книги със стихотворения, пише текстове за песни, а сред любимите ѝ проекти е „Джазът пее на български“. Мария има син, който учи архитектура. Може да я четете в блога ѝ.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.