Дузина понички

Корица: Дузина понички
Издания:мека корица

 

Луана (мечка) приготвя пиршество с понички, подготвяйки се за дългия си зимен сън. Но тъкмо преди да отхапе първата хапка… ДЗЪН! Наминава приятелят ѝ Уудроу (мармот).

Луана с радост споделя поничките си, но щом тя и Уудроу сядат да се хранят… ДЗЪН! Клайд (енот) е пред вратата.

Един по един, всички приятели на Луана пристигат – Топси (опосум), Муфѐт (скункс) и Чип и Чомп (бурундуци), докато не се оформя голямо парти.

Луана посреща неочакваните гости и приготвя още и още понички, като ги разделя поравно между приятелите си. Но прави една ГОЛЯМА грешка в сметките. Не след дълго кухнята ѝ е празна, зимата наближава, а тя не е хапнала нищо!

В книгата е използван шрифт Adys Font, създаден от Кристина Костова в помощ на читателите с лека до средна форма на дислексия.

Кратка информация за автора:

Кари Финисън пише поезия, разкази и картинни книги за деца. Живее близо до Бостън със съпруга си, сина си и дъщеря си (всички обичащи понички) и с двете им котки, които ѝ позволяват да работи в офис в таванското помещение. ДУЗИНА ПОНИЧКИ е дебютната ѝ картинна книга. Други нейни творби включват: DONT HUG DOUG, LULU & ZOEY: A SISTER STORY и HURRY, LITTLE TORTOISE, TIME FOR SCHOOL.

Кратка информация за илюстратора:

Бриан Фарли е илюстратор на книгите CHARLOTTE THE SCIENTIST IS SQUISHED от Камил Андрос и BUILDING BOOKS от Меган Уагнър Лойд. Тя също така е написала и илюстрирала две картинни книги: SECRET TREE FORT и IKES INCREDIBLE INK. Бриан е изучавала творческо писане и изкуство в Macalester College, след което получава степен магистър по изящни изкуства от Savannah College of Art and Design. Живее в Мичиган.

Кратка информация за преводача:

Събина Георгиева е преводач, автор и издател на книги за деца и основател на издателство “Меченосец”. Влюбва се в “Дузина понички” заради симпатичните образи и забавната история, в която обаче са вплетени и полезни житейски уроци. Авторската ѝ работа включва книгите “Перото на Сами” и “Опашати непознати”, носител на награда “Бисерче вълшебно” 2022.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.