Дивият робот

Корица: Дивият робот
Издания:мека корица

 

Всичко започва с потъването на един кораб, натоварен с безброй дървени сандъци. Един от тях попада на малък остров и се озовава в лапите на няколко любопитни видри. Съвсем случайно те активират скрития в сандъка робот и… приключенията започват!

Но може ли един интелигентен робот да оцелее в дивата природа? Ще успее ли да се адаптира? Може ли да се сприятели с обитателите на дивия остров?

Всички тези въпроси си задава авторът Питър Браун, когато започва да пише книгата „Дивият робот“. И тази книга, която днес е световен бестселър, се е превърнала в любима на милиони деца и родители по целия свят именно заради необичайния сблъсък на технологиите и природата – и наред с това е пълна с приключения, перипетии, тъжни и страшни моменти!

Кратка информация за автора/илюстратора:

Питър Браун е автор и илюстратор на много обичани детски книги, включително „Учителката ми е чудовище! (Не, не съм.)“, „Господин Тигър подивява“, „Децата са ужасни домашни любимци“ и „Любопитната градина“. Книгите му са сред бестселърите в класацията на „New York Times“. Носител е на почетната награда Калдекот (за „Мракобесни моркови!“), на наградата за най-добра илюстрована детска книга на „New York Times“, както и на титлата Илюстратор на годината в наградите „Children’s Choice Book Award“. „Дивият робот“ е дебютният му детски роман. Официалният сайт на Питър е peterbrownstudio.com.

Кратка информация за преводача:

Владимир Пенов е роден в гр. Самоков. Завършил e магистратура Преводач-редактор в СУ „Св. Климент Охридски“. Превеждал е книги на всякаква тематика – от икономика, през детски романи и фентъзи до ръководства за млади родители. Сред тях са заглавия като „Бебето: ръководство за употреба“ от д-р Джо Боргенихт, „Напълно откровеният дневник на един индианец на половин работен ден“ от Шърман Алекси, „Икономика на поничката“ от Кейт Рауърт. В малкия, сплотен екип на Издателство "Панда" се чувства на правилното място и смята издаването на детски книги за своя осъществена мечта.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.