Деветият живот на Бъркс

Корица: Деветият живот на Бъркс
Издания:мека корица

 

В едно малко старопланинско село един дядо очаква внука си за Коледа. Тогава обаче се появява друг неканен посетител и стар познайник на дядо Страхил, който заплашва да развали коледната идилия с гръм и трясък. И то не защото така му харесва (или поне не САМО заради това), а и защото има важно послание. Послание, което само внукът на дядо Страхо би могъл да разгадае. 

Никола вече е голям. Мисълта за Коледа на село го вълнува най-вече понеже е възможно неговата съученичка Ваня също да прекара празниците при баба си. Така и става. Е, да, Реджина също е там, но нейната компания никога не е излишна. Поставени пред редица мистериозни предизвикателства, които изпитват силата на приятелството им, тримата герои разкриват някои дълго пазени тайни.

А кой е Бъркс ли? Той е връзката между минало и настояще, между живота и смъртта, и преди всичко – калпазанин, който грациозно маха с опашка, мърка и се наслаждава на неразбориите, създадени от самия него.

Кратка информация за автора:

Вероника Любенова, автор на книгата, която държите в ръце, често си задава въпроси, твърде трудни за възрастните. Затова тя се доверява на децата – те винаги намират правилния отговор. А историите, които пише, са един чудесен начин да започне разговора.  

„Как се пише „сьомга“?“, нейната дебютна книга, й помогна да се срещне със стотици деца, да надникне в световете им, да ги накара да се замислят. А не е ли именно това най-прекрасното предназначение на литературата?

Кратка информация за илюстратора:

Яна Казакова е дългогодишен художник и илюстратор. Не е нужно много, за да се убедите  в таланта й – просто разлистете тази книга. Графичните илюстрации, които допълват разказа, са пропити с носталгия по детството и лека меланхолия по отминали времена. Дали днешните малчугани са яли яйца, печени на хартия? Дали са слушали музика на касетофон? Дори да не са, рисунките на Яна завинаги ще носят спомена, който да ги обогати и в същото време да накара родителите им да се усмихнат с лека завист – защото вече са пораснали.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.