Битка

Корица: Битка
Издания:мека корица (английски)
Страници: 200

Амалие израства в западната част на Осло и притежава всичко: хубава външност, пари, готино гадже и талант да танцува.

Ненадейно светът ѝ се срутва и тя е принудена да се раздели с всичко познато. Но макар животът ѝ да се е преобърнал с главата надолу, тя се опитва да поддържа илюзията, че всичко си е постарому. Докато един ден не среща Микаел   ̶ пленено от хип-хопа момче и първенец в танцувалните битки. Той е различен от досегашните ѝ приятели и за пръв път в живота си Амалие трябва да разчита на интуицията и чувствата си. Дали ще се осмели да наруши познатите ѝ правила и да покаже на света коя е?

По книгата е заснет филм с участието на Лиса Тайе и Фабиан Свегор Тапия.

Кратка информация за автора:

Мая Люнде е писател и сценарист, един от най-успешните автори на Норвегия на международната литературна сцена. Написала е десетки романи за деца и възрастни, сред които „Историята на пчелите”, спечелил наградата „Букхандлерприсен” през 2015 г. Това е най-продаваната книга в който и да е жанр в Германия през 2017 г.

Детската ѝ коледна книга за 2018 г. „Снежната сестра“ е един от най-големите литературни успехи в Норвегия от десетилетия и веднага е продадена на издателства по целия свят. Досега книгите ѝ са преведени на 36 езика.

Откъс:

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.