Защо медът е толкова сладък?

Здравей, читателю!

Държиш в ръце не само книга, но и цял един приказен свят. Той се казва “Туй-Онуй”, защото знае това-онова за всички детски въпроси.

Героинята му Любка Любопиткова е попадала тук и преди, но сегашното й приключение едва започва, понеже това е първа книга от поредица, в която ще разберем защо си тръгнаха пчеличките.

Ще научиш къде живеят най-щастливите цветя и защо дори и те понякога са кисели. Ще откриеш различните емоции и ще можеш да ги назовеш. В чудната си разходка ще научиш няколко рецепти, включващи палачинки и домашна лимонада, измислена специално от Жадната жаба. Ще пресмятаме заедно времето, което ни е нужно за готвене, също така ще разберем как да измерим две половинки на едно цяло. Дори ще свириш на горско пиано и ще научиш нотите! Ще поиграем на букво-игри с Буквичко.

И, разбира се, ще се запознаеш с пчеличките и ще разбереш откъде идва този така сладък мед.

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Мая Бочева—Уики е автор на поредицата интерактивни книги "Туй-Онуй", както и съавтор на книгата: "Приказка за Жълтурана-Сладурана и Стъкления Роби". Завършва "Анимационна режисура" в НБУ, където е учила драматургия. Носител е на няколко международни награди за поредицата "Туй-Онуй".

Мая е с дългогодишен опит в създаването на илюстрации за детски книги. Работила е с някои от най-големите издателства в България и е създател на редица учебни помагала за неправителствени организации и големи компании, свързани с опазването на околната среда.

Носител е на Националната награда "Константин Константинов" 2018 за илюстрация. Създател е и на кратки анимационни филми и клипове. Това свое умение Мая прилага към образователната мултимедийна поредица "Туй-Онуй", за която получава четири международни награди. Едната е от The World Summit Awards - награда за изключителни дигитални иновации, която Мая Бочева—Уики печели с интерактивната си книга "Who lit the Moon?" ("Кой светна Луната?") сред 178 страни от цял свят.

Откъс:

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.