Баба Яга в Бургас и други истории

Корица: Баба Яга в Бургас и други истории
Издания:мека корица

 

Порастването не е толкова лесна работа нито за момчетата, нито за момичетата. Но пък е вълнуващ преход и Калоян Чобанов го е разказал точно както трябва – адски развълнувано и забавно!

Образът на Баба Яга внася нужната доза приключенски дух и неустрашимост, каквато само децата познават. Страховете са страхове, докато не ги посрещнем очи в очи, готови за бой, ако трябва.

Един малък Вальо и прекрасната Вики ще се срещнат в училище, ще се опознаят на чина и докато се прибират към дома, ще се изправят пред безброй опасности, ще станат приятели, ще спасяват приятелите си и… малко ще пораснат. Не много, но достатъчно, за да разберат, че след дванайсетия рожден ден се случва нещо необяснимо с всички нас и детството отстъпва пред юношеските вълнения и нови предизвикателства.

Кратка информация за автора:

Калоян Чобанов казва, че е пораснал мечтател. Обича да пише от малък. Усеща литературата в кръвта си и е убеден, че го е наследил от майка си, която е завършила българска филология и дълги години е преподавала български език и литература. Освен това Калоян разполага с едно много често неразбирано, но ярко изразено чувство за хумор. От малък обича да измисля прякори на приятели, на съученици. Така успява да украсява дадени случки, че от пълна скука ги превръща във виц. В един момент решава, че цялата тази енергия и въображение, с които борави, трябва да бъдат насочени към прозата. Така се появява и книгата му.

Кратка информация за илюстратора:

Марина Цонева е любим художник илюстратор на издателство "Екрие", позната на българските читатели със заглавията „Аз съм българче“, „Чуден режим“ и „Юнашко камъче”.

Дизайнът на корицата и оформлението на тялото са дело на Галя Петрова – художник по професия и призвание, която рисува фантастични стъклописи, има няколко много успешни изложби зад гърба си. Освен това е художник илюстратор на специализирана и художествена литература.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.