Ару Шах и краят на времето

Корица: Ару Шах и краят на времето
Част от Роман за Пандавите поредица:
  • Ару Шах и краят на времето
Издания:мека корица (английски)
Страници: 336

Ару Шах забърква страхотна каша!

В отчаян опит да впечатли надутите си съученици и засрамена, че живее в музея, където работи майка й, тя запалва прокълнатата Лампа на Бхарата.

Обаче лампата няма как наистина да е прокълната… нали?

След като по погрешка пуска на воля древен демон, а съучениците и майка й остават замръзнали във времето, сега Ару трябва да се справи с цялата тази бъркотия, преди богът на разрушението да се събуди.

Заедно с устатия гълъб Бу и собствената си полусестра, за чието съществуване дори не е подозирала, тя трябва да открие онези, в които са се преродили петимата братя Пандави от индийската митология, и да извърши опасно пътуване през Царството на смъртта.

Ще успее ли Ару да развали проклятието и да върне времето? Все пак тя е само едно обикновено момиче. Или може би не съвсем...

Случвало ли ви се е да четете книга и да си помислите: „Ех, как ми се иска аз да я бях написал!?“

За мен Ару Шах и краят на Времето е една от тези книги. В нея има всичко, което обичам: хумор, екшън, страхотни герои и разбира се, невероятна митология! Ако не сте запознати с индийската митология – леле, тогава ви предстои истински празник!

Рик Риърдън

Кратка информация за автора:

Рошани Чокши е американска писателка, автор на младежки романи (young adult). Тя е бестселъров автор на "Ню Йорк Таймс" с цели три книги, сред които и "Ару Шах и краят на Времето". Работата й е номинирана за наградите "Локус" и "Небюла", а книгите й се появяват в няколко списъка с най-добри книги на годината.

Чокши живее в Джорджия, САЩ, но има индийски и филипински корени.

Кратка информация за художника на корицата:

Борис Стоилов е роден през 1962 г. в Пловдив. През 1989 г. завършва Националната художествена академия – София със специалност графика. Работи като художник на свободна практика. Участва в общи художествени изложби, както и няколко самостоятелни. Негови графични творби се намират в частни колекции в България, Германия, Канада, Полша и Швеция.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.