Бисерче 2024

„Бисерче вълшебно“ е първата награда за книги за деца и тийнейджъри в България, чието жури са децата от 3 до 16 години. Защото те са истинските читатели на детските произведения.

Екипът зад „Бисерче вълшебно“ вярва, че четенето не трябва да бъде по задължение!

А и книгите са безброй много – хубаво е да откриваш нови и нови бисерчета. Затова ви каним да се запознаете с нови герои!

Бъди читател с мнение!Бисерче вълшебно“ застава зад убеждението, че всяко дете има право да чете… нужните, подходящи и вълнуващи за него четива.

При нас книгите са издадени на български език съвсем скоро – през предходната на гласуването календарна година.

Те говорят на езика на съвременните млади хора и с тях се общува лесно и приятно.

Предлагаме на вниманието на децата художествени заглавия, разделени в 5 възрастови категории, както и раздел с нехудожествени книги – за добро развитие на функционалната грамотност, но и за удоволствие от преживяването с книгите.

Вярваме, че ТИ също си читател с мнение. Затова те каним да станеш част от журито на Националната награда „Бисерче вълшебно“ 2024!

Книгите са разделени в 5 възрастови категории за художествените издания и 1 категория с нехудожествени заглавия, за да ти е по-лесно.

В периода от декември 2023 г. до 21.02.2024 г. в уебсайта ще откриеш номинациите на всички най-добри издателски проекти за 2023 г. Това е нашият ДЪЛЪГ СПИСЪК с номинации, които са най-добрите, най-интересните и най-вълнуващите книги от последната година.

  • Научи повече за онези книги, които са грабнали вниманието ти.

За всяка ще откриеш пълна информация, а за повечето – и откъс. Чети за удоволствие, оценявай изданията в платформата КНИГОХОДЕЦ и пътешествай без багаж.

От 22.02. до 11.05.2024 г. в уебсайта ще откриеш КРАТКИЯ СПИСЪК с номинации, които ще се борят за твоя глас в периода на гласуването. Във всяка художествена категория ще има 10 заглавия, а в „Нещотърсачи“ – до 25.

  • Разгледай отново, прочети онези книги, които си пропуснал и избери ЕДНА книга от възрастова категория и ЕДНА – от категория „Нещотърсачи“.

Те ще бъдат твоите безценни бисерчета.

После? Гласувай! 

Линиите ще са отворени от 11:00 часа на 22 февруари до 23:59 часа на 11 май 2024 г. Всеки гласувал участник получава на мейла на родител/настойник/учител грамота за почетно жури и се включва автоматично в томболата ни за награди. 🙂

За да покажем на възрастните, че младите трябва да имат право на избор, ни е необходимо твоето участие.

Гласувай и бъди читател с мнение!

Официалните правила на Нациоонална награда „Бисерче вълшебно“ 2024 ще откриеш тук.