Бисерче 2020

„Бисерче вълшебно“ е първата награда за детски и тийн книги в България, чието жури са децата от 5 до 16 години. Защото те са истинските читатели на детските произведения, нали?

Екипът зад „Бисерче вълшебно“ вярва, че четенето не трябва да бъде по задължение!

А и книгите са безброй много – хубаво е да откриваш нови и нови бисерчета. Затова в номинираните заглавия няма да срещнете книги, които се учат в училище или са от детството на родителите ви. Обичаме Пипи и Ян Бибиян, но ви каним да се запознаете и с нови герои!

Бъди читател с мнение!Бисерче вълшебно“ застава зад убеждението, че всяко дете има право да чете… интересни за него четива.

При нас книгите са издадени на български език съвсем скоро – през предходната на гласуването календарна година.

Те говорят на езика на съвременните млади хора и с тях се общува лесно и приятно.

Предлагаме на вниманието на децата художествени заглавия, разделени в 4 възрастови категории, както и раздел с нехудожествени книги – за добро развитие на функционалната грамотност, но и за забавление.

Вярваме, че ТИ също си читател с мнение. Затова те каним да станеш част от журито на „Бисерче вълшебно“ 2020!

Номинирани заглавия картинкаРазгледай номинираните заглавия. Книгите са разделени в 4 възрастови категории и 1 категория с нехудожествени книги, за да ти е по-лесно.

Научи повече за онези книги, които са грабнали вниманието ти. За всяка ще откриеш пълна информация, а за повечето – и откъс.

Прочети ги и избери ЕДНА книга от възрастова категория и ЕДНА – от категория „Нещотърсачи“ – те ще бъдат твоите безценни бисерчета.

После? Гласувай! Линиите ще са отворени от 11:00 часа на 5 февруари до 23:59 часа на 22 септември 2020 г. Всеки гласувал участник получава на мейла на родител/настойник/учител грамота за почетно жури и се включва автоматично в томболата ни за награди. 🙂

За да покажем на възрастните, че младите трябва да имат право на избор, ни е необходимо твоето участие.

Гласувай и бъди читател с мнение!

Официалните правила на награда „Бисерче вълшебно“ 2020 ще откриеш тук.