Нашата планета

Корица: Нашата планета
Издания:твърда корица
Страници: 94

 

Енциклопедия за деца по оригиналната документална поредица на Netflix – Our Planet,  с твърди корици, с невероятни фотографии и красиви илюстрации, тя съдържа богата информация за нашата планета. Книгата ще ви поведе на вълнуващо пътешествие през безкрайни океани, ледове, равнини, пустини и непроходими джунгли. Ще срещнете различни животни и растения. Ще научите как всички те са свързани помежду си и създават  мястото, което наричаме свой дом – нашата планета.

Със специалнен предговор от сър Дейвид Атънбъро, който посочва красотата и разнообразието на природата, насърчава ни да станем защитници на планетата Земя и на нейните обитатели, и да учим нашите деца как да пазят растителния и животински свят.

Кратка информация за автора:

Мат Уайман е автор на бестселъри по различни теми. Последната му нехудожествена творба „The Unexpected Genius of Pigs“ е публикувана от HarperCollins. Той пише творби и за по-младите читатели под псевдонима Джак Карсън. Мат е женен с четири деца и живее в Западен Съсекс, Англия.

Кратка информация за илюстратора:

Ричард Джоунс е член на Кралското ентомологично дружество, бивш президент на Британското ентомологично дружество и автор на няколко книги за насекомите, дивата природа и градинарството. Той също така допринася за статии за насекомите и околната среда в няколко известни вестници и списания (включително The Guardian, BBC Wildlife и World Magazine на Gardener) и се появява редовно по радиото и телевизията.

Кратка информация за преводача:

Йордан Петров е завършил Първа английска гимназия в София, има магистърска степен от Богословския факултет на СУ, преводач от английски, живял в САЩ и Великобритания. Сега живее в София и има частен бизнес.

Научни консултанти на българското издание: са доц. д-р Климент Найденов – декан на Геолого-географския факултет на СУ и проф. д-р Стоян Шишков от Биологическия факултет на СУ.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.