Виола, Укулеле и шейната

Корица: Виола, Укулеле и шейната
Издания:твърда корица

 

Какво правиш, ако най-добрият ти приятел пропусне да те покани на рождения си ден, а там има торта, балони и всичко нужно за един празник? Как какво?  Пристигаш на партито по най-неочакван и комичен начин, така че никой да не забрави този ден!

Време е зайчето Виола да научи нещо важно – ако споделяш с приятелите си и им имаш доверие, това може да предотврати всяко недоразумение. А ако недоразумението все пак се случи, е истински късмет да имаш до себе си някой като мишлето Укулеле. Защото няма по-прекрасно чувство от това да срещнеш разбиране от тези, които обичаш.
В първата история за Виола и Укулеле, Слънчевата улица е затрупана от сняг, но настроението е обичайно приповдигнато. Въздухът е мразовит, но в къщичките и в сърцата на съседите е топло. И така трябва да бъде, защото дори през зимата Слънчевата улица обещава лудории на висота, от която шеметното спускане е просто гарантирано.

За авторите:

Мария Йонова израства в библиотеката, където майка ѝ работи. Оттогава да бъде сред книги, е най-естествената форма на съществуване за Мария, а да създава вълшебства върху страници, с времето се превръща в нейна мечта. Вдъхновението си черпи от своите две прекрасни деца. Затова поредицата “Истории от  Слънчевата улица категорично не е написана в тишина, а сред смях и веселие. Точно както ѝ подхожда.

Марта Андреева рисува, откакто може да държи молив в ръце. Върху тетрадки, салфетки, тапети и всяка друга повърхност, до която се докосне у дома… Aнимационните филми са нейно вдъхновение и бягство в света на приказките и приключенията. Своето хоби Марта превръща в професия и призвание. Обича да създава богати светове и пъстри герои, които да служат за вдъхновение на други деца и непораснали колеги мечтатели.

Книгата е част от поредицата “Истории от Слънчевата улица”.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.