Ти си нощта

Корица: Ти си нощта
Издания:мека корица
Страници: 232

Какво ще ти се случи, ако не видиш отново слънчевата светлина?

Докато Рай прекарва месец август сам в Барселона, защото родителите му са предприели дълго пътуване, една злополука го среща с Лусия – осемнайсетгодишно момиче, направило опит за самоубийство. Силно привлечен от нея, Рай се озовава в „Катакомбите на любовта“ – таен клуб, посещаван от онези, които са решили да въстанат срещу дневната светлина и живеят единствено нощем.

Начело на странната група от хора, посветили се на мрака, е Евън, млад нихилист, основател на „Института на нощта“ – регистър, в който участниците споделят промените, настъпващи в организма с натрупването на денонощия без слънчева светлина.

Една седмица е минималното време, за да бъде посветен някой, а след две седмици се дава изключителната възможност за достъп до кладенец под „Катакомбите“, наречен Клетката на мрака. Там, сред непрогледната тъмнина, живее някой, решил да изпълни крайния тест. А срещата с него е изпитание, след което никой не се връща същият.

Погълнат от любопитство и решен да разбере какво е тайнственото същество, живеещо в Кладенеца, Рай се втурва в опасно приключение, което е напът да го промени завинаги.

Кратка информация за автора:

Франсеск Миралес е испански писател, есеист, преводач и музикант. Първата му книга – „Un haiku per l'Alicia“, му спечелва наградата „Gran Angular“. Сътрудничи като литературен консултант на няколко издателства и агенции. Завършил немска филология и основател на различни музикални групи, Франсеск Миралес съчетава музиката и писането с психологическата журналистика и арт-терапията. Книгите му са преведени на над трийсет езика.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/_________________

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.