Търсене на магичните птици

Корица: Търсене на магичните птици
Издания:твърда корица

 

Ким и Карл искат да помогнат на професор Перушина и тръгват на пътешествие, за да намерят рядка птица, за която всъщност никой не знае. По пътя си те срещат още много необичайни видове: птиците-чадъри, камбани и птици-лампички, като всички те им помагат.

"Търсене на магичните птици" е великолепна книжка с картини, където само въображението поставя граници.

„Историята е проста, но цялата е въображаема, вълнуваща и естетична – на границата на възвишеното. Книгата е силно привлекателна както за големи, така и за малки читатели и е създадена от автор с уникалност и почтеност."

-- Катрин Стрьом, Класекампен

Кратка информация за автора/илюстратора:

Нора Брех (р. 1988) е утвърден автор на картинни книги и илюстратор. Има диплома по художествена рисунка. През 2019 г. тя е номинирана за Норвежката книжна награда (Brageprisen) за своите илюстрации в детски книги. Нора е илюстратор с опит от художествената школа на Einar Granum и Westerdals. Тя дебютира с картинната книга „Корнелия и машината на джунглата“ през 2017 г. и книгата се превръща в едно от най-известните издания с картини. През 2018 г. излезе картинната книга „Кой ще дойде за рождения ми ден?“, публикувана през есента на 2019 г. Оттогава тя акцентира на книгите, свързани с природата.

Нора Брех

Кратка информация за преводача:

Мария Добрева – завършила Английска езикова гимназия в Бургас, студентка по българска филология, стажант на Издателска къща „Знаци“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.