Там, навън

Корица: Там, навън
Издания:твърда корица

 

Малката Ида трябва да спаси сестричката си, която е открадната от гоблини. Морис Сендак издава книгата през 1981 г., а пет години по-късно тази история вдъхновява Джим Хенсън за филма му „Лабиринт” с Дейвид Боуи.

„Там, навън” е удостоена с медала „Калдекот“ през 1982, с който всяка година се отличават най-добрите американски картинни книги.

„Там, навън” е част от своеобразна трилогия, заедно с „При дивите неща” и „В нощната кухня“. По думите на Морис Сендак трите книги са „вариации на една и съща тема: как децата овладяват различните чувства – гняв, скука, страх, тревога, ревност – и съумяват да се справят с реалността на животите си”.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Морис Сендак е носител на наградите „Калдекот”, „Ханс Кристиан Андерсен“, връчвана веднъж на две години на най-добрите илюстратори на детски книги в света, „Лора Ингълс Уайлдър“ на Американската библиотечна асоциация като признание за цялостното му творчество, Националния медал за изкуство заради приноса му към американските изкуства и първата мемориална награда „Астрид Линдгрен“ за световна детска литература, основана от шведското правителство.

Издател: Лист
Автор:
Илюстратор:
Преводач:
Етикети:

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.