Тайната на кулата

Корица: Тайната на кулата

Както във всяка една своя пиеса или книга Магда Борисова приема писането за деца за отговорност. Всяко една страница в книгата трябва да носи послание. Според авторката книгата трябва да възпитава и след като затворят нейните корици във всеки читател да е останало нещо, което да е обогатило и развило ценностната му система, култура, познание и любов към книгата.

В книгата са закодирани всички важни послания, проблеми за живота и способите за тяхното разрешаване и затова книгата трябва да носи своята не само художествена, но и възпитателна и обучителна стойност, за да могат децата, съотнасяйки написаното в книгата към реалния живот, да трупат една банка от знания, която да им позволява да израстват като интелигентни и умни хора.

„Тайната на кулата“ е книга, която е написана точно по този начин. Тя не само не подценява съвременния млад читател, но го кара да съпреживее историята, и така да  обикне книгите, че да се връща отново и отново към тях. В книгата има история за приятелството, за саможертвата и егоизма, за състраданието и оптимизма и още куп неща, които вълнуват всички хора, независимо къде живеят и какъв език говорят.

Книгата се характеризират с невероятна прецизност, издържаност, оригинални идея и подход към децата. Начинът на разработване, стилът, езикът, насочват вниманието на читателите към важна и интересна за обществото ни тема – за доброто и злото, за избора който всеки прави, за приятелството, за семейните ценности.

Чрез съдържанието на книгата си автора като един изкусен разказвач осигурява възможност на читателите да се потопят в свят на емоции, които кара всеки да усети уюта на семейните отношения, да се върне към топлината на бащината къща, да открие красотата и значимостта на историческото ни наследство, да се срещне с магията в намирането и създаването на приятелство и да развие приключенския дух и стремежа към справедливост във всяко едно дете.

Точно чрез интересната идея, подход и оригинално съдържание от извора на реалния живот, книгата на автора се превръщат в едно незаменимо средство и неразделна част от изграждането на децата ни като пълноценни личности.

История разказана в книгата по един разбираем, забавен, натурален, истински и увлекателен за читателите начин, указва своето положително влияние и върху емоционалното им състояние.

Авторката има свой канал в Ю туб, където помества кратки клипчета от местата на които се развива действието в книгата и продължението й, което предстои да бъде издадено тази година. Интерактивния подход е особено интересен за младите читатели.

https://www.youtube.com/channel/UCsZQJqotRVljb3yRzMEESTQ

Кратка информация за автора:

Магда Борисова е родена през 1978 г. във Велико Търново. Тя завършва с отличие биологична паралелка в природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Става магистър по право и защитава следдипломна квалификация по криминология в СУ. Започва работа като юрисконсулт в Община Елена.

Три години е заместник-кмет на Община Златарица, където е и председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. От 2008 г. е общински съветник при Община Елена. През 2011 е избрана за заместник-председател на Общински съвет Елена.

Тя има впечатляващо творчество и е създала едни от най-добрите съвременни детски, а и не само детски, пиеси.

Носител на много отличия, младата авторка спечелва през 2011 г. и конкурса за детска пиеса на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна с пиесата "Сън“. През 2013 г. пиесата й „Голямото Коледно приключение на Боцко” е номинирана на международния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол. Магда Борисова е номинирана и за Националната итературна награда "Дора Габе" 2018. През 2019 г. е номинарана за НЛН на името на Елиас Канети в раздела "Драма". През периода 2007 и 2018 година печели множество национални и международни награди и номинации за хайку, разкази, есета, пиеси и киносценарии.

Кратка информация за илюстратора:

Магда Борисова в първия си роман за деца дебютира и като илюстратор.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.