Страната на сънищата: Иглата на Лабакан

Корица: Страната на сънищата: Иглата на Лабакан

Всички харесваме истории, обвити в мистерия, обичаме да разплитаме тайнствени загадки, да разгадаваме скрити кодове. Всички ние пазим хубави спомени от любимите си приказки от детството. Юлия Спиридонова-Юлка събира всичко това в едно и създава приказно фентъзи за деца.

Българската писателка се завръща към старите приказки и умело ги вплита в „Иглата на Лабакан”, последната част от трилогията „Страната на сънищата”. Заедно с главните герои малките читатели ще тръгнат на спиращо дъха пътешествие, за да открият шифъра, закодиран в някои от най-любимите ни детски приказки. Те ще разберат каква е връзката между приказка на Георги Райчев, „Мнимият принц” на Вилхелм Хауф, „Храбрият шивач” на Братя Грим и „Дивите лебеди” на Ханс Кристиан Андерсен, брилянтно изградена от Юлка. Ще се срещнат с непознати за тях приказни истории и герои.

След „Любими попътечо” и „Кралска кръв” Юлка за трети пореден път отвежда децата в „Страната на сънищата”. Нова заплаха е надвиснала над вълшебната страна. През портала, който я свързва с човешкия свят, се прехвърлят опасни токсични отпадъци. Спасението е едно – порталът трябва да се зашие. Кралят на Страната на сънищата Иво и най-добрият му приятел Кодо тръгват за света на хората, за да открият вълшебната игла. Етиен (братът на Иво) пръв  разгадава, че шифърът, който ще им покаже пътя към иглата на Лабакан, е скрит в старите приказки. Пътешествието на двете момчета започва от древния град Александрия. Кралят и верният му приятел преминават  през малко селце в България и стигат чак до Скандинавските страни, за да открият следите на иглата в един от най-красивите замъци на Бавария…

„Страната на сънищата” е приказно фентъзи за битки и приключения, за пътуване между два  свята, за смелостта и приятелството и за вечната борба със злото.

Кратка информация за автора: Юлия Спиридонова–Юлка  е родена на 30 октомври 1972 година в София в семейството на художници. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ и НБУ. Работи като сценарист и писател на свободна практика. Автор е на книгите: „Гугулетата“, „Приказки за гугулета“, „Приключения с Джиго“, „Кръстьо частен детектив“, трилогията „Страната на сънищата“„Тина и половина“„Графиня Батори“„Всичко на Макс“ и др. Юлия Спиридонова е написала над 400 сценария за телевизионни детски поредици, предавания и филми.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.