Слънчеви вълшебства 16: Звездоброй и Феята на мечтите

Корица: Слънчеви вълшебства 16: Звездоброй и Феята на мечтите
Част от Слънчеви вълшебства поредица:
Издания:мека корица (английски)
Страници: 16

 

Близо до приказното градче Капертино живее джуджето Мухоморко, което е злобен мърморко.Кара се с децата и им налага забрани.

За да вразуми Мухоморко и да върне радостта в Капертино, вълшебникът Звездоброй слиза на земята. Тук се среща с феята на мечтите Тити, която му подарява вълшебен калейдоскоп. С него Звездоброй изпълнява мечтите на своите приятели.

А Мухоморко става добър и полита с балон над земята.

Кратка информация за автора:

Любов Георгиева е поет и писател за деца и възрастни, преводач на художествена и научнопопулярна литература. Става известна с детските поредици „Слънчеви вълшебства” и „Приказки в рими за деца любими”.

Тя е един от основателите на Съюза на англоговорещите в България. Била е преподавател по английски и по риторика на английски език. През март 2013 г. получава Грамота – признание от Американския университет в България за „цялостния й принос за успеха на младото поколение, за това, че е помагала на своите ученици, че ги е вдъхновявала и окуражавала, и за своя изключителен опит като учител по английски език в СМГ”.

През 70-те години Любов Георгиева учи в католическо училище в Сингапур, където среща деца от различни държави. По-късно това повлиява на творчеството й, в което основната идея е хората от всички националности и религии да живеят в мир и хармония.

През 2015 г. Л. Георгиева публикува първия си роман за възрастни „Под воала на времето.”

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.