Силвър и вампирите

Корица: Силвър и вампирите

Нощем бродят и пият кръвчица,
плашат и старци, и малки дечица.

Няма ли стража, те ще се върнат,
но ще избягат, котака щом зърнат.

Защото се знае – вампирът и злото
стават на пепел, щом дойде среброто…

Силвър е малкото коте със сребриста козина, което Мая и Алекс намират на село и прибират в града. Една година по-късно, през ваканцията, те се връщат при баба си и най-неочаквано им се случват поредица страховити приключения. Освен това децата откриват колко необикновен котак е всъщност техният домашен любимец.
Защото вампирите…
А пък той…

С вградена анимация: В долния десен ъгъл на нечетните страници на книгата са отпечатани изображения, които при бързо разлистване пресъздават движеща се анимация.

Кратка информация за автора:

Явор Цанев е роден през 1971 г. в Русе. Учи във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и работи на различни длъжности в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. От 2012 г. издава списанието за фантастика, фентъзи, хорър и крими „Дракус“. Собственик е на издателство „Гаяна“ и автор на няколко сборника с разкази, стихосбирки и два детски романа. Носител на редица награди за проза, част от които са: Специалната награда на името на Агоп Мелконян 2013 за разказа „Селцето“, Първа награда на журито и първа награда на публиката в конкурса за къс разказ „Мостове“ за разказа „Понтонът“ (2017), две първи награди от конкурсите за фантастичен разказ на Клуб по фантастика „Аркадий и Борис Стругацки“ – „Пейнкилърите“(2016) и „Гострайтинг“(2018), първа награда в Конкурс "Нова социална проза" за разказа „Пилците”(2019). Национална награда Светлоструй 2014 за проза, за сборника „Вино за мъртвите“. Номинация за литературна награда „Елиас Канети“ 2015 г. за сборника „Вино за мъртвите“. Българска номинация за „Гранд-майстор на фантастиката“ и „Най-добър писател“ – за наградата „Еврокон“ в Дюсердолф, Германия през 2017 година. През 2019 година е отличен с Награда „Константин Константинов“, за романа „Злостории“. През 2020 година издава втория си детски роман „Силвър и вампирите“.

 

Други книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.