С какво се хранят мечките и буболечките?

Корица: С какво се хранят мечките и буболечките?
Издания:мека корица

 

Когато забавлението влезе в дома, скуката излиза през вратата!

Така е и с Мая и Кристина, които са приятелки от деца, а съвместната им книжка „С какво се хранят мечките и буболечките?“ е поредното доказателство, че приятелството може да устои на всичко, стига да се подхранва с постоянна грижа и любов към ближния.

Книжката ще накара всяко дете да се забавлява, да се смее и да учи важни неща, като кои са полезните и вредните храни. Ще търси и намира неща от ежедневието, ще се учи на топло и студено, ще оцветява и ще се учи да чете.

Кратка информация за автора:

Мая Бочева - Уики е автор, художник и илюстратор на свободна практика. Тя е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Създател е на първата българска мултимедийна поредица от приказки с образователни игри „Туй-Онуй“, която е многократно награждавана. През 2018 г. Мая печели един от най-големите национални конкурси за детска литература в България „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ за книгата „Колко е часът? Наръчник за Времето“, като е номинирана още и в категория „Автор“ за книгата „Как да върнем пчеличките?“.

През 2023 г. получава първа награда „Литературна мрежа за деца“ за книгата „Как да върнем пчеличките?“, конкурс организиран от АБК. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и е създател на първото българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“, което през 2016 г. печели международния конкурс WSA сред 178 страни от цял свят, представлявайки България.

Има няколко самостоятелни големи изложби и е участвала в редица други. През 2023 г. реализира втората дигитална книга „Колко е часът?“ с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“, като част от проекта „Книгите оживяват“, който представлява дигитален пакет за училищата и детските градини. Рисува за комикс списание „Дъга“ през 2003 г., както и през 2022 г. Създава анимационни клипове, реклами, игри и интерактивни приложения.

Кратка информация за илюстратора:

Кристина Иванова е художник, илюстратор и дизайнер. Занимава се с книгоиздаване повече от 16 години. Кристина е родена през 1987 г. в София.
През 1997 г. завършва средно специално образование с художествен профил в 51 СУ „Елисавета Багряна“, София, а през 2002 г. завършва висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен по философия.

Работи с много издателства, за които илюстрира книги, илюстрира и създава дизайни на корици. Кристина работи като илюстратор и създава художественото съдържание за учебници, учебни помагала, както и за книги на редица чужди автори. От 2010 г. започва да работи по общ проект с Мая Бочева-Уики към поредицата „Туй-Онуй“, като създава две книги-игри за оцветяване със заглавия „Как Звездна намери микроскопа си?“ и „Как Любка откри най-вълшебния час?“ за издателство „Багри“. И до сега продължава сътрудничеството си с Мая в издателство „ТАТ Криейтив“ като илюстрира „Кой е най-вълшебния час?“, „С какво се хранят мечките и буболечките?“ и други.

Откъс:

mechki_bubolechki_1-5

Още от автора: 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.