Раче Юначе

Корица: Раче Юначе
Издания:мека корица

 

Най-новата книга на Цвета Брестничка „Раче юначе”  е вълнуваща история в рими за порастването и за силата на обичта.

Неудържимият палавник Рачо попада в кроткото семейство на риби балони. Изгубен и сам, той получава подслон, грижа и любов.

Ще се научат ли да живеят заедно? И кой ще спаси семейството от страшните акулови зъби?

Феерия от морски обитатели, подводен балет и чудни истории за рачко юначко, който е малко странен – не е нито рибка, нито малко делфинче, нито мида, ни малко коралче. Той  е различен - като дете, учи се и бързо расте. Има рачета, които вървят назад и такива, които вървят настрани. Но нашия рачо върви напред! Само смелите и любопитните вървят все напред и израстват! Също като малките палавници - децата!

Кратка информация за автора:

Цвета Брестничка е разказвач на бивали и небивали истории, вдъхновени от преживяванията с 4-те й деца, растящите внуци и обиколките на света с раница на гръб. Автор е на книги с пътеписи за далечни и странни места и на приказки от поредицата „Във вълшебната гора“ на издателство „Фют“.

Когато не пътува или не пише книги, с работата си в „Асоциация Родители“ помага на училището и родителите на намерят общ език.

Кратка информация за илюстратора:

Стелияна Донева е художник и илюстратор на свободна практика. Завършва Националната гимназията по приложни изкуства в София и Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" със специалност „Графика“.

„Голямата ми любов винаги са били детските книги, техният невероятен свят от думи и образи” – споделя тя. – Работата ми като художник на детски илюстрации е начин да се докосна и да преживея фините състояния на човешката душевност. Доброто, красивото, радостта и скръбта. Мечтите и копнежите на детето са неподправени и чисти. Децата са богатство. Те ни връщат към изгубените усещания за живота и вярата в Доброто.”

Откъс:

3689

Още от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.