Приключенията на мотовете

Корица: Приключенията на мотовете

„Хората не са нещастни, Мукс. Те просто не знаят как да бъдат щастливи по друг начин. Отвикнали са…”  

Мотовете са пухкави и добродушни същества, които живеят спотаени в гардероба, обагрени в шарените цветове на любимите ни дрехи. Нещо обаче ги тревожи… Хората са станали тъжни и затворени, и това им влияе. Мотовете малко по малко губят цветовете си и има опасност да изчезнат завинаги. Ще успеят ли да измислят план как да помогнат на хората? Ще успеят ли да направят света малко по-добър?

„Приключенията на мотовете” е увлекателно четиво за деца, което поучава, интригува и говори на език, предизвикващ усмивка както в малчуганите, така и в техните родители.

Книгата е илюстрирана от художничката Мелина-Елина Бондокова.

Кратка информация за автора: „Приключенията на мотовете” е първата книжка на Радостина Николова. Тя е работила дълги години като редактор в различни печатни и онлайн медии, сред които списанията Joy, Hello и Rozali. Обожава писането  и обича да изпробва различни стилове, адаптирайки се според стила на медията и нейната аудитория. Признава, че писането на книга, особено детска, никога не  й е  било цел.

Първоначалната идея за създаването на мотовете идва  от съпруга на Радостина – Андрей. Именно той вдъхва живот на измислените герои под формата на увлекателни приказки, които периодично се вдъхновява да й разказва.  Тя пък от своя страна се изкушава да запамети на хартия малките същества и тяхната небивала история. Пишейки, Радостина  осъзнава, че понякога не си даваме сметка как сме попаднали в един кръговрат, в който сякаш на моменти забравяме как да се радваме на дребните неща в ежедневието си, на слънчевите лъчи, на усмивките на децата си…

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.