Приключенията на мотовете

Корица: Приключенията на мотовете

„Хората не са нещастни, Мукс. Те просто не знаят как да бъдат щастливи по друг начин. Отвикнали са…”  

Мотовете са пухкави и добродушни същества, които живеят спотаени в гардероба, обагрени в шарените цветове на любимите ни дрехи. Нещо обаче ги тревожи… Хората са станали тъжни и затворени, и това им влияе. Мотовете малко по малко губят цветовете си и има опасност да изчезнат завинаги. Ще успеят ли да измислят план как да помогнат на хората? Ще успеят ли да направят света малко по-добър?

„Приключенията на мотовете” е увлекателно четиво за деца, което поучава, интригува и говори на език, предизвикващ усмивка както в малчуганите, така и в техните родители.

Книгата е илюстрирана от художничката Мелина-Елина Бондокова.

Кратка информация за автора: „Приключенията на мотовете” е първата книжка на Радостина Николова. Тя е работила дълги години като редактор в различни печатни и онлайн медии, сред които списанията Joy, Hello и Rozali. Обожава писането  и обича да изпробва различни стилове, адаптирайки се според стила на медията и нейната аудитория. Признава, че писането на книга, особено детска, никога не  й е  било цел.

Първоначалната идея за създаването на мотовете идва  от съпруга на Радостина – Андрей. Именно той вдъхва живот на измислените герои под формата на увлекателни приказки, които периодично се вдъхновява да й разказва.  Тя пък от своя страна се изкушава да запамети на хартия малките същества и тяхната небивала история. Пишейки, Радостина  осъзнава, че понякога не си даваме сметка как сме попаднали в един кръговрат, в който сякаш на моменти забравяме как да се радваме на дребните неща в ежедневието си, на слънчевите лъчи, на усмивките на децата си…

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузера си.