Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа

Корица: Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 96

 

Пилето със сини крака Синьокрачко и пчелата с авантюристичен дух Жужа никога не скучаят – просто не им остава време измежду всички приключения, които си измислят.

Двамата отиват на лов за туземци, правят експедиция до Северния полюс и къщата на Дядо Коледа, прогонват избягал от цирка крокодил с гнили ябълки, откриват портал на времето в кухнята на Синьокрачко, запознават се с най-намусения заек на света и какво ли още не. В поредица от смешни, тъжни и страшни случки двамата се забавляват и неусетно се учат какво е приятелството.

Кратка информация за автора:

Мария Ангелова е един от основателите на сайта за необикновени пътешественици Peika.bg и негов главен редактор от 2012 до 2017 г. В момента е главен редактор на сайта за пътуване NasamNatam.com.

Автор е на поредицата пътеводители „50 места, които да посетите в България“ и на книгата „203 предизвикателства за пътешественици“ (издадена и на английски). „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“ е първи детски проект на Мария Ангелова.

Кратка информация за илюстратора:

Елена Владинова е родена в София. Завършва Архитектура, специалност Обществени сгради през 2012 г. Винаги обаче е мечтаела да се занимава с анимация. Рисува, откакто се помни, но започва да се твори активно едва след университета.

Днес освен да илюстрира собствените си проекти, тя се занимава със създаване на десени за платове, предмети и други. Има една илюстрирана стихосбирка, а „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“ е дебютът ѝ в рисунките за детска книга.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.