Нетипичният принц Вичо Нетипичо и обърканите магии

Корица: Нетипичният принц Вичо Нетипичо и обърканите магии
Издания:твърда корица (английски)

 

Какво е типично за един принц? Корона, жезъл, царствени одежди…?

Нашият принц не притежава никое от тези неща. Той не е типичен принц, затова му казват Вичо Нетипичо!

Той обаче има други безценни качества. С каквото му се намира подръка, с много изобретателност и любопитство, но най-вече с доброто си сърце Вичо се справя с всевъзможни предизвикателства: разваля объркани магии и спасява хора от най-различни и необичайни беди.

Готов ли си за това нетипично пътешествие? Ако да – тропни два пъти с крак и се завърти три пъти около себе си. После отвори книжката и приключението ще започне!

Проектът за книгата с приказка е подкрепен от Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“.

Кратка информация за автора и илюстратора:

Милена Салчева е икономист по образование, работи в областта на маркетинга. Завършва магистратура в НБУ през 2011 г., специалност "Реклама и стилове на живот". Посещава курсове по творческо писане в Творческа академия „Заешка дупка“. Сред интересите и са художествената литература и психологията.

Мая Стайкова е художник на свободна практика. Завършва магистратура в Национална Художествена Академия през 2011 г., специалност Плакат и визуална комуникация. Има интереси в областта на плакатното изкуство, приложната графика и илюстрацията.

Творческият тандем се сформира въз основа на дългогодишно приятелство и общи интереси между двете авторки. Идеята за съвместен проект се ражда спонтанно, след като Милена споделя на Мая, че вечер разказва на детето си измислени от нея приказки и понякога ги записва. Решават да облекат една от тях в подходящи приказни илюстрации.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.