Морски приказки

Корица: Морски приказки
Издания:мека корица

Всички деца порастват, а приказките им помагат да растат.
Ние – писателите приказници, показваме на децата вълшебното и чудното, доброто и лошото, смешното, забавното и мъдрото и така с приказките децата започват да виждат приказките около себе си, защото светът е пълен с приказки, да ги разбират и сами да създават приказката на живота.

-- Кина Къдрева

Кратка информация за автора: 

Кина Къдрева е носител на „Андерсенов диплом“, връчен й от Международния съвет за детска и младежка книга към ЮНЕСКО (IBBY), и името й е вписано в Почетния списък на наградата "Ханс-Кристиан Андерсен". Къдрева е носител на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детската литература, на наградата „Златен век“ и грамота за заслуги към българската култура, присъдени от Министерството на културата, и на почетна награда на Съюза на българските писатели за цялостно творчество.

Кратка информация за илюстратора: 

Костадин Костадинов е роден на 21 март 1962 г. в с. Белозем, област Пловдив. Основното си образование завършва в училище „Гео Милев”, с. Белозем, а средно образование – Художествена гимназия „Цанко Лавренов” - гр. Пловдив. Висше образование завършва в Художествената Академия, специалност илюстрация и графичен дизайна на книгата.

Художник на свободна практика. Работи предимно в областта на детската илюстрация, графичния дизайн, графиката, живописта и витража. Прави редица самостоятелни изложби на картини в различни галерии в България, Германия, Франция, Гърция, САЩ и др.

Живее и работи в с. Белозем. Напоследък се занимава с екологични дейности в родното си място, свързани с опазване на биологичното разнообразие и изграждането на хармонична среда за съжителство между човека и природата.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.