Малиновия хълм

Корица: Малиновия хълм
Издания:мека корица
Страници: 128

 

„Малиновия хълм“ е санаториум за страдащи от белодробни заболявания, построен дълбоко в гората. Много от децата, които са лекувани там, идват от бедни, многодетни семейства. Такава е Стина – много болна и живееща с овдовялата си заради войната майка и петима братя и сестри на улица „Моряшка“ в южната част на Хелзинки.

Санаториумът прилича на Стина на замък – толкова огромен и пуст, пълен само с дълги ечащи коридори. Толкова самотно място, докато една вечер не се появява Рюбен. Момчето от загадъчното двайсет и трето отделение започва да я посещава, когато е време за сън, и да я извежда на нощни експедиции.

Постепенно Стина осъзнава, че не всичко е напълно както трябва. Защо от вкъщи не отговарят на писмата ѝ? Какво се е случило в действителност с изгорялото преди време източно крило? Защо всички сестри изглеждат толкова уплашени? И за какво се опитва да я предупреди Рюбен?

Кратка информация за автора:

Ева Франц е родена през 1980 г. в Хелзинки, работи като журналист във финландската национална телевизионна компания. Дебютира с криминалния роман „Летен остров“ през 2016 г. Оттогава работи по криминална поредица, която досега съдържа три романа: „Синята вила“ (2017), „Осмата девица“ (2018), който е отличен като най-добър криминален роман на годината и е номиниран за наградата Nordic Glass Key Award, и „Извън играта“ (2020). Спечелилият награда „Рунеберг“ роман „Малиновия хълм“ (2018) е първата ѝ книга за млади читатели, последвана през 2021 г. от „Кралицата на нощта“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.