Кой припка за рибка

Корица: Кой припка за рибка
Издания:мека корица (английски)
Страници: 16

 

Нима има говорещи вятърчета?

Да, според Петя Александрова има говорещи облачета, говорещи локви и говорещи рибки цаца, които мечтаят да станат китове. Но в тази книжка става дума за котката Сузана, която веднъж сложи в тигана пет тона морска пяна...

Ох, грешка, не беше пяна, а беше поляна, от шоколад и прясна сметана...

Пфу, пак сбърках, извинявайте.

Абе я си прочетете книжката, вътре всичко е казано съвсем точно и е самата истина!

Кратка информация за автора:

Петя Александрова е българска писателка, която е написала много книги - и за деца, и за възрастни. Нейни стихове и приказки са отпечатани и в учебниците за 1- 4 клас. Живее в София, има внучка във втори клас и обича крави, палачинки и говорещи вятърчета.

Кратка информация за илюстратора:

Невена Ангелова не обича нито сладолед, нито шоколад, но ябълките са заплашени от опустошение. Няма любим цвят. По-скоро търси интересните съчетания между цветовете. Родена е в Бургас, в семейство на писателка и дърворезбар.

Завършва Националната художествена академия в София, специалност „Илюстрация и печатна графика“. Автор е на илюстрациите и оформлението на купища книги  за деца и възрастни – „Топлото човече“, „Чичо Чичопей“, „Молитвениче“.

Нейни колажи и икони са собственост на колекционери от България, Австрия, Чехия и Холандия. От десетина години Невена Ангелова е преподавател в Националната художествена академия.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.