Как се оцветява крава?

Корица: Как се оцветява крава?

„Преди 10 г. избягах от столицата и заживях в едно село. Тук гъмжи от всякакви животинки и насекомчета – гномчета, така че те ме вдъхновиха да напиша тази книга. Вдъхнови ме също и моят по – голям внук, който има силно чувство за хумор, а аз се стремя към това.

Мили деца, след чувството любов, чувството за хумор е това, което ще ви съхрани и много ще ви помага в живота. Отгледайте си го и му се надявайте.“

С много любов: З. Василева

Кратка информация за автора: Зоя Василева е родена на 20 март 1955 г. в София. Работила е като учителка в детска градина, преподавала е български език и литература в ЕСПУ. Носител е на наградата за поезия за 1986 г. – на в. „Пулс“, на втора награда от Националния конкурс „Цветан Зангов“ и „Витошко лале“, на наградата за 1993 г. на в. „Тримата глупаци“, а книгата й за деца „Кръгъл ъгъл“ е удостоена с наградата на Съюза на българските писатели за най-добра детска книга за 2000 г. Няколко от стихотворенията в тази книга са намерили място в читанките за първи и трети клас. През 2006 г. е номинирана за наградата на София. През 2008 г. печели националната награда „Христо Г. Данов“, а през 2009 г. – награда за цялостно творчество “ Изворът на Белоногата“. Автор е на стихосбирките „Ако реша да ви обичам“ – 1988 г., „Стъклени храмове“ – 1998 г., „Кръгъл ъгъл“ – 2000 г., „Моите мисли и други дракони“ – 2004 г., „Дишане на обратно“ -2006 г., „Весела чета с боси крачета“ -2008 г. Нейни стихове са превеждани на английски, френски, руски, беларуски, сърбохърватски и македонски език. Тя самата превежда от руски, беларуски, украински и сърбохърватски. Член е на Съюза на българските писатели, както и на Съюза на преводачите в България.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.