Как лъжата се превърна в слон

Корица: Как лъжата се превърна в слон
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 32

 

Първата книга на Издателство Панда „Как лъжата се превърна в слон“ от белгийския писател Тиери Робрехт е симпатична история за малкото момченце Люк, която ще ви изненада и очарова със забавния си хумор и красиви илюстрации!

Всичко започва с малка детска лъжа. Но скоро тя натежава и успява да попречи на едно малко момченце да играе, да се смее и да спи. Когато лъжата става голяма, колкото слон, детето решава да действа...

И най-малките деца знаят, че не е хубаво да се лъже. Но дори да не ни се иска да си признаем, понякога се поддаваме на малкото дяволче и казваме: „Не бях аз! Честна дума“.

Вижте как Люк и неговата лъжа, превърнала се в слон, ще се справят с кашата, която са забъркали в забавната илюстрована книжка „Как лъжата се превърна в слон“ от Издателство Панда.

Кратка информация за автора:

Тиери Робрехт е роден в Брюксел. Започва да се занимава с детска литература преди 15 години. Написал е множество книги за деца и романи за юноши. Темите, които засяга в книжките за най-малките, са тези, за които на децата им е най-трудно да разговарят – тайни, завист, ярост.

В романите му най-често срещаната тема е семейната тайна. Героите му обикновено трябва да разкрият грешка, която родителите им са допуснали, но не са си признали. Историите са вълнуващи и винаги с нотка хумор.

Кратка информация за илюстратора:

Естел Менс е родена в Белгия и живее в Лиеж. Учи илюстрация в престижния Институт по изкуствата „Сен-Люк“. Издала е няколко детски книжки за издателство Hemma Publications и повече от десет за издателство Mijade.

От 2006 година работи като художник и аниматор в студентски стажове по рисуване.

Кратка информация за преводача:

Светлина Боева е родена в Пловдив. Завършила е история на изкуството във Франция и магистратура по книгоиздаване в Софийския университет. Работила е професионално като преводач и редактор, водила е детски групи в неделно училище и е подготвяла много материали за децата за тези занимания.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.