Юху-Буху-Измислячус

Корица: Юху-Буху-Измислячус
Издания:мека корица

 

Вдъхновена от необичайната логика на децата и умението им да правят удивителни взаимовръзки, книгата ЮХУ-БУХУ-ИЗМИСЛЯЧУС събира 17 кратки стихотворения за различни животни - от крава и пингвин до бухал и пчела. Всяко животно е главен герой в сюжет, който хем е небивал и изненадващ, хем е по свой начин логичен, и подканва децата да сглобяват света по шеметно нов начин.

Книга за упражнение по фантазиране.

Игра на невероятни възможности, които обаче звучат логично!

Рисунките на Антония Мечкуева капват ароматен мед в лъжицата на детското въображение.

Кратка информация за автора:

Петя Кокудева е родена през 1982 г. в гр. Смолян. Завършва английска езикова гимназия. Бакалавър по "Журналистика" и магистър по "Творческо писане" в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като копирайтър в международна рекламна агенция.

Интересите й са в сферата на детската литература - занимава се с драматургия за куклен театър и води "рубрика за децата и въображенията" - "Граматика на фантазията". "Лулу" е дебютната й книга, която печели Специалната награда на националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет" (2012).

Кратка информация за илюстратора:

Антония Мечкуева e родена в София, 1976 г. През 2002 г. е завършила специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия при проф. д-р Иван Газдов.
Работи в областта на илюстрацията и оформлението на книги и учебни издания за различни издателства, както и като графичен дизайнер.

Откъс:

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.