Хилда и тролът

Корица: Хилда и тролът
Част от Хилда поредица:
Издания:мека корица

 

Запознайте се с Хилда. Тя никога не се заседява дълго преди да поеме на следващото приключение.

Бродещи морски духове, изгубени великани и странни горски човеци - пътешествията на Хилда никога не се вписват в рамките на обикновеното.

Когато тя се натъква на тайнствена скала с формата на трол, нещата се развиват драматично и неочаквано дори и по нейните стандарти. Но, разбира се, както Хилда прозорливо отбелязва: "Такъв е животът на авантюриста."

Кратка информация за автора/илюстратора:

Люк Пиърсън, автор на широко известна поредица „Hildafolk“ (първоначалното име на поредицата Хилда), бързо се превъръща в един от водещите таланти на комикс сцената в Обединеното кралство, събирайки възторжени отзиви от престижното „Times Literary Supplement“ и Международния блог на „The Forbidden Planet“, наред с други.

Победител в категорията за „Най-добри комикси за младежи“ на Британската награда за комикси през 2012 г., номиниран за наградата Eisner за най-добра публикация за деца и най-добър писател/художник през 2013 г. Той работи и като художник на сценарии в култовото класическо шоу Adventure Time. Малко след това започва да работи върху анимационен сериал, базиран на неговата поредица „Хилда“.

Първият сезон стартира в Netflix през 2018 г. Той е топло приет от публиката и критиците. Носител е на три награди "Ани" - специална награда в областта на анимацията - за най-добър сценарий, анимация и сериал за деца.

„Не мисля, че Хилда е като мен. Тя е всичко това, което исках да бъда като дете.“ - казва Люк Пиърсън във видеоинтервю.

Кратка информация за преводача: 

Ненко Генов е роден в Пловдив. От десет години живее в Полша със семейството си и работи като учител. Завършил е английска филология. Има магистратура „Филмово и телевизионно изкуство“. Работил е в телевизията, снимал е късометражни филми, сценарист на няколко детски театрални постановки. Превежда от английски и полски език.

Автор и илюстратор на поредицата „Сбогом, дневнико!“. Когато не спасява галактиката от Тъмната страна на Силата, продължава да пише книги.

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.