Финансовите уроци на Марти

Корица: Финансовите уроци на Марти
Издания:мека корица

 

Осемгодишният Марти проявява силно любопитство към света на парите и е жаден да научи колкото се може повече за него.

Откъде идват парите? Какво значи да си богат? Как и за какво да спестявам? За какво служат кредитите и застраховките? Тези и още много други въпроси постоянно кръжат из ума на Марти и докато намира отговорите, той става истински експерт по темата за парите.

Благодарение на неговите разкази, и ти ще добиеш първоначална финансова грамотност. Уроците на Марти ще ти помогнат да разбереш как да си поставяш приоритети, как да харчиш разумно и какво означават основните понятия от финансовия свят, като приход и разход, депозит и ипотека, бизнес план, предприемаческо мислене, добър и лош кредит, видове застраховки и други.

Развиването на здравословни финансови навици от ранна възраст е важна предпоставка за това да управляваме парите си разумно в зряла възраст и като цяло да водим по-спокоен и по-качествен живот. За да култивират тези навици обаче, за децата не е достатъчно само да разберат какво означава приход и разход, заем и кредит, спестявания и инвестиции. Предимството на книгата на Илиян Бойчев е, че тя обяснява на малкия читател защо е толкова важно да се образова за света на парите и с какво ще му помогне това.

Защо е необходимо да спестяваме? Какво ще стане, ако вземем кредит, който не можем да връщаме? Какво ще ни даде финансовата независимост? Как да разграничаваме потребности от желания и прищевки? Какво ни осигурява работата и какво е нужно, за да напредваме в живота?

Съвременните деца имат нужда да достигнат до тези отговори и да осъзнаят защо определени знания ще им бъдат полезни в по-късна възраст. „Финансовите уроци на Марти“ ще ги въведе в света на парите по един лек и увлекателен начин – чрез истории и разговори от всекидневието на всяко дете.

Кратка информация за автора:

Илиян Бойчев е обучител и водещ експерт в областта на развитието на хора и екипи. Капитализирайки опита и уменията си от корпоративния сектор, през 2016 г. основава своя компания – IBTrainings (ibtrainings.net). Тя е специализирана в изпълнения на проекти, провеждане на обучения и консултации по теми, свързани с търговията и мениджмънта. Работи с утвърдени български и международни компании.

Тази книга е своеобразна рожба на опита и образованието му, но най-вече на желанието му да бъде полезен на децата и на техните родители в изграждането на финансови навици.

Кратка информация за илюстратора:

В продължение на пет години в художествените гимназии в Казанлък и София, Емил Марков изучава и усвоява основните техники за академично рисуване, перспектива, използването на различни пластични материали и технологии и прилагането на тези инструменти при изграждане на класическа композция. Дипломира се в Художествената гимназия „Илия Петров” в София през 1980 г.

През годините на следване в Художествената академия „Николай Павлович”, специализира и завършва класа по Илюстрация и графично оформление на книгата при професорите Румен Скорчев, Владислав Паскалев и Тодор Варджиев през 1988 г. Задълбочава усвоените преди това умения и бива обучаван в техники на илюстрация, калиграфия, типография, оформление на книгата, графични и индустриални печатни техники, фотография и други.

Работи професионално в областта на илюстрацията, оформлението на книгата и графичния дизайн от 1983 г. През всички тези години е работил като автор, арт директор, дизайнер и илюстратор в областта на книгоиздаването, рекламата и приложения мултимедия за много български и чужди издателсва, агенции и марки, между които: Oxford University Press, Испания; Locus Publishing, България; Planeta de Agostini; Disney; Pixar; Telefónica, Испания; Planet Hollywood; Sony Playstation; Издателска група Santillana, Испания; Издателска група SM, Испания; Richmond; вестник El País; Испанска Национална Телевизия; К+К Publisis, България; Издателство Отечество, Издателство Народна младеж и много други.

Участва в различни национални и международни професионални форуми като лектор върху проблеми на книгоиздаването на печатни и електрони книги, десктоп и мобилни приложения и анимация.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.