Фигури от сол

Корица: Фигури от сол
Издания:мека корица

 

"Често се натъквам на словосъчетанието „обещаващ дебют“ и не го разбирам. Какво е длъжен да ни обещава един дебют? Нищо. А понякога към „обещаващ“ се добавя и „дързък“ – получава се нещо много сериозно, един „обещаващ, дързък дебют“.

Е, тази поезия не е дръзка, нито пък се е втурнала да обещава нещо на читателя. За сметка на това тя споделя с него едно и също любопитство, едно и също желание да опознава и разбира.

Тази поезия е вглъбена, но не спира да гледа наоколо с очи на откривател – честна в ентусиазма си да хване за момент неуловимото (насън или наяве) и да ни срещне с него. Завидната за годините на автора зрялост не бива да ни изненадва – възрастта на поета няма общо с това, което пише в личната карта. Приятно четене."

- Иван Ланджев

Ралица Райкова е лауреат на ХХХVІII Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – 2021 г.

Кратка информация за автора:

Ралица Райкова (1999) завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ и бакалавърска степен във Франция. В момента следва магистратура в Sciences Po Paris. Победител е в Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ (2021), носител на голямата награда в Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“ (2017), на трета (2018) и на втора (2021) награди в Националния литературен конкурс за публикуван къс разказ „Рашко Сугарев“. Стипендиант по проект „1000 стипендии“ на Фондация „Комунитас“. Нейни разкази и есета са публикувани във водещи литературни издания, сред които Портал Култура и сп. „Култура“. Превежда любителски от английски и френски.

One thought on “Фигури от сол

  1. Pingback: Ралица Райкова за писането, писаното и пишещите – Детски книги

Comments are closed.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.