Другите светове на Алби Брайт

Корица: Другите светове на Алби Брайт
Издания:мека корица (английски)
Страници: 192

Какво би направил, ако разполагаш с кашон, поизгнил банан и свръхмощен компютър?

Ако баща ти е учен, написал наръчник по квантова физика, вероятно ще постъпиш точно като Алби Брайт. Когато губи майка си, Алби е готов на всичко, за да я види отново, и Теорията за квантовия банан е единственият му шанс.

Вдъхновен от идеята за паралелните вселени, той се впуска в пътешествие през пространството и времето в търсене на други светове. Предстои му да срещне неочаквани свои копия, да се сблъска с най-големите си страхове и да открие отговор на важни въпроси.

Авторът на наръчниците „Как да пишем страхотни истории!“ и "Как да станеш страхотен #автор" Кристофър Едж доказва уменията си на практика с незабравим роман, в който са вплетени необичайни приключения, научни факти, много хумор и емоции, вълнуващи всяко хлапе.

Кратка информация за автора:

Кристофър Едж е роден в Манчестър, прекарал по-голямата част от детството си в местната библиотека, измисляйки си истории. Преди да стане писател е бил учител по английски език, редактор и издател – все работа, чрез която е бил близо до книги.

В момента работи и като издател на свободна практика, консултант по образованието и е автор на редица публикации и материали, чиято основна цел е да насърчават децата да четат повече.

Кратка информация за преводача:

Макар да не се ограничава по отношение на жанровете и възрастовите групи, за които превежда, Александър Маринов-Санчо определено се чувства в свои води в детската и младежката литература.

С устрем и насочено копие на въображението се впуска в битки с чудовища, стъпва на космически кораби или броди из неизследвани земи, но се стреми в същото време да остане здраво стъпил и на земята… поне с единия крак. Особено високо цени книгите, в които детският глас е уловен и изразен убедително и автентично – към техните герои се привързва като към добри приятели и му е трудно да се разделят, щом стигне последната страница.

Откъс:

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.