Божествена комедия. Първи стъпки в тъмната гора

Корица: Божествена комедия. Първи стъпки в тъмната гора
Издания:твърда корица (английски)

 

Възхитителна книга, в която красивите илюстрации на Марко Сома допълват вълнуващия и искрен текст на Даниеле Аристарко.

Този нов поглед към „Божествена комедия” ще предизвика любопитството и въображението и на малките, и на големите читатели.

Сега децата и родителите им могат да направят заедно първата стъпка в едно пътуване, започнало преди седемстотин години. Книга, която прекосява тъмната гора, без да спира да възпява живота.

"Даниеле Аристарко прави нещо много повече от преразказ. Той успява да напише мета-книга за деца – мислене за мисленето, книга за посланията в друга книга. Започва историята, когато той самият е на 9 години и родителите му разказват за „Божествена комедия“. Още малък, няма търпение да прочете сам произведението, но се изправя пред реалността – трябва да почака, трябва да порасне. " - Анна Симова (отзив)

Кратка информация за автора:

Даниеле Аристарко е роден в Неапол през 1977 г. Автор е на разкази и популярни есета, преведени на много езици. Преподава литература в училище, а сега пише книги за деца, а също и за радио, филми и театър. Организира срещи в училищата с ученици и учители.

Сред заглавията, издадени от него, се нареждат: Io dico no! Storie di eroica disobbedienza („Казвам „не”. Истории за дръзко неподчинение”), Io dico sí! Storie di sfide e di futuro („Казвам „да”. Истории за предизвикателства и за бъдещето”), Shakespeare in shorts. Dieci storie di William Shakespeare („Шекспир накратко. Десет истории за Уилям Шекспир”).

Откъс:

bozh-komediya

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.