Баба Дрямка

Корица: Баба Дрямка
Издания:мека корица
Страници: 32

 

Книга за силата на въображението. За самотата и приятелството. За това как може да бъде поправен светът, ако раздаваш обич - поравно за всички.

Кратка информация за автора:

Йорданка Белева е родена в гр. Тервел (1977 г.). Завършва българска филология. Защитава докторат за информационните възможности на библиотеките в европейските парламенти. Носител е на първи награди за поезия и проза. Автор е на стихосбирките „Пеньоари и ладии“ (2002), „Й“ (2012) и „Пропуснатият момент“ (2017), както и на сборниците с разкази „Надморската височина на любовта“ (2011), „Ключове“ (2015) и „Кедер“ (2018). Последната книгата „Баба Дрямка“ (2021) е създадена заедно с художника Иво Рафаилов и посветена на тяхната малка дъщеря Мери.

Кратка информация за илюстратора:

Иво Рафаилов е български поет и художник, роден в Бургас (1977 г.). Завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Носител е на награди за поезия, фотография и дизайн на книгата. Автор на стихосбирките „По пътя на покоя“ (1996) и „Изброими изкушения“ (2013), както и на детската книжка „Баба Дрямка“ (2021), написана съвместно със съпругата му – писателката и поетеса Йорданка Белева.

Откъс:

baba Dryamka

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.