Бисерче вълшебно 2016

Бисерче 2016„Бисерче вълшебно“ е единствената награда за детско-юношеска литература в България, чието жури са младите хора от 6 до 15 години. Защото те са истинските читатели на детските книги, нали?

„Бисерче вълшебно“ вярва, че четенето не трябва да бъде по задължение! А и книгите са безброй много – хубаво е да откриваш нови и нови бисерчета. Затова в номинираните заглавия няма да срещнете книги, които се учат в училище или са от детството на родителите ви. Обичаме Пипи и Ян Бибиян, но ви каним да се запознаете и с нови герои!

Бъди читател с мнение!Бисерче вълшебно“ застава зад каузата, че всяко дете има право да чете… модерна литература.

При нас книгите са издадени на български език съвсем скоро – през предходната на гласуването календарна година. Те говорят на езика на съвременните млади хора и с тях се общува лесно и приятно. А илюстрациите им са наистина божествени!

И понеже ние вярваме, че ТИ също си читател с мнение, те каним да станеш част от журито на „Бисерче вълшебно“ 2016!

Номинирани заглавия картинкаРазгледай номинираните заглавия – окончателните списъци ще са налични в края на януари 2016 г. Книгите са разделени в 3 възрастови категории, за да ти е по-лесно.

Научи повече за онези книги, които са грабнали вниманието ти. За всяка книга ще откриеш пълна информация, а за повечето – и откъс.

Прочети ги и избери САМО ЕДНА от тях, която да бъде твоето безценно бисерче.

А после гласувай – линиите ще са отворени от 09 февруари до 17 април 2016 г. Всеки гласувал участник получава на мейла на родител/настойник/учител грамота за почетно жури и се включва автоматично в томболата ни за награди. 🙂

бисерчета2016Не пропускай да се включиш и в инициативата ни „Активните #бисерчета2016! Стани посланик на наградата в твоето населено място. Измисли как да разкажеш на всички за наградата. Рекламирай любимите си книги. Убеди възрастните, че младите имат добри идеи и могат да действат! Използвай хаштаг #бисерчета2016 в социалните мрежи. А, да, не забравяй да ни споделиш и можеш да спечелиш посещение на български автор в твоето училище/населено място!

За да покажем на възрастните, че младите заслужават да имат право на избор, ни е необходимо твоето участие. Гласувай и бъди читател с мнение!

Официалните правила на награда „Бисерче вълшебно“ 2016 ще откриеш тук.