Защо морето расте според децата от 3 „в“ група в ДГ „Осми март“ – Пловдив

Децата от 3 „в“ група в ДГ „Осми март“ – Пловдив нарисували и измислили варианти за край на приказката „Три къщи“. Техните отговори на въпросите „Защо Луната свети в зелено и е голяма?“ и „Защо морето расте?“ ни изпратиха техните учителки Албена Палавурова и Елена Атанасова.

Габриела Гушлекова – 5 г.

На Луната дошли буболечки. Тя се разболяла и станала голяма и зелена. Лунните хора решили да я напуснат. В същото време на Земята човечетата са били на разходка с лодка през деня и загубват панделките си във водата. През нощта, когато Луната започва да става голяма, те също стават големи и затова морето дошло при тях. Дошла Ръката на панделките и решила да им помогне, като им дала могъщо цвете за борба.

Никола Хараланов – 5 г.
Извънземно е катастрофирало на Земята. Започнало да плаче и затова водата станала много. А Луната била станала зелена, защото й било тъжно за човечето и ставала голяма, защото идвала да си го прибере.
Кая Кацарска – 5 г.
Извънземните напускат Луната, защото на нея пристигат буболечки. Тя се променя, става зелена и голяма. Те решават да се преместят другаде и избират Земята. Когато пристигат, водата на Земята става много. За да спасят Земята от наводнение, а Луната от буболечките, човечета и извънземните се съюзяват и благодарение на сърцата си побеждават.
Христо Абушев – 5 г.
Във водата живеят същества, които се събуждат. Искат да нападнат хората и затова изкарват водата към сушата. Луната вижда това нападение. Ядосва се и става зелена. Решава да помогне на човечетата и идва да ги спаси. Затова е голяма.
Александра Атанасова – 5 г.
Извънземни решават да унищожат Луната и Земята. На Луната пускат буболечки, които я правят голяма и зелена. А когато тя става голяма, на Земята започва да вали и водата става много. Появява се Дъгата и спасява Луната и Земята.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.