Защо Луната грее в цвят веронезе според Пресиян Делиев

Изкуството вълнува малки и големи и екипът ни се убеди в това, когато получихме имейла на Антоанета Ничева. Тя е майка на 4-годишния (и 7м.) Пресиян Делиев от София, който измисля и сам илюстрира финал на историята за Паул, Клее и Паулклее в конкурса „Историите зад изкуството“.

„Той беше много въодушевен от идеята, защото обича да си измисля истории, като всяко дете, а и обичаме често да играем на тази игра!“, пише ни тя.

Вижте какво се случва с трите човечета според Пресиян.

Трите човечета тръгнали със своята лодка, за да разберат какво се случва с Луната и защо водата на морето се надига. Докато плавали, чули някой да плаче и щом погледнали нагоре, видели едно извънземно да рони сълзи.

Сълзите му падали право в морето и това била причината водата да се покачва. Трите човечета попитали извънземното защо плаче, а то им отговорило, че е загубило своя диамант в морето.

Този диамант бил специален и чрез него можело да пътува към различни планети. Диамантът бил (златен) с цвят веронезе и затова всичко било обагрено в синьо-зелен цвят! Такива били и антенките на извънземното, което стояло горе на Луната и затова и тя греела в този странен цвят.

Трите човечета решили да помогнат на извънземното и с дългите си ръце (първо беше въдица 😊) успели да вземат диаманта от дълбините на морето. Върнали го на извънземното, то им благодарило и се качило на своята жълта летяща чиния и отлетяло към друга планета.

Водата бавно започнала да се оттегля, а Луната отново започнала да свети в белия си цвят. Клее, Паул и Паулклее се върнали в своите къщички и пили чай от водорасли. Всички били щастливи!

Очакваме и вашите истории, вдъхновени от Паул, Клее и Паулклее, до 22 октомври! Вижте условията тук и ни пишете на адрес info@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.