Втора годишна среща на читателските клубове „Бисерче вълшебно“

В рамките на 11-ото издание на Националната награда „Бисерче вълшебно“, децата делегати от читателските STEM клубове „Бисерче вълшебно“ ще се включат във втората годишна среща. Обмяната на опит, трупането на нови знания и вдъхновяващите срещи със специалисти от различни области са част от задачите на делегатите, които ще работят съвместно от 09. до 11. април 2023 г.

Срещата е продължение на опитите на Фондация „Детски книги“ да създаде активна общност от деца и ръководители – най-активните учители и библиотекари в страната, които насърчават ефективното отглеждане на четящи деца. През учебната 2022/2023 година броят на клубовете е 160 с около 7000 деца и тийнейджъри на възраст от 7 до 16 години.

Първата годишна среща се проведе през 2019 година, в рамките на фестивала „Пловдив чете“, когато близо 250 деца от цялата страна се включиха в тридневните събития.

В програмата на Втората годишна среща са включени срещи с писатели и с учени, вдъхновяващи срещи за силата на четенето, науката и изкуствата. Директорът на Националния STEM център проф. Найден Шиваров и полярникът инж. Йордан Йорданов ще споделят с участниците за своя читателски път и връзката с науката. Екипът на Националния STEM център е подготвил специална демонстрация, а срещите с изтъкнати творци и експерти допълнително ще обогатят знанията на децата по отношение на критичното мислене и търсенето на качество.

Сред планираните дейности е и посещение на детския научен комплекс „Музейко“, благодарение на подкрепата на Столична община. 

За доброто прекарване на децата делегати са се погрижили и партньорите ни от „Тимбарк България“, които осигуряват сокове „Tedi“ за присъстващите на срещата около 100 деца делегати. 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.