Всички имаме нужда от вълшебства, особено по Коледа

Румяна Падалчева, Мерал Шамова, Гергана Павлова, Мухамед Агушев, Алекс Шабанова и Михаела Бузова от Читателски клуб „Приказен свят” в ОУ „Св. Климент Охридски” – Крън, с ръководител Елена Гитова, разказват за своите впечатления от „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“.

Боби пакостник е той голям,
синеок и русокос,
но агентите на Дядо Коледа
ще го хванат в коледния час.

Представяме ви новата книга „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа” на писателката Юлия Спиридонова, а коледните илюстрации са нарисувани от художника Филип Цонкин. За да стигне до нас тази книжка, са се погрижили хората от издателство „Кръгозор”.

Всяка година всички деца изпращат своите писма с желания до Дядо Коледа и се надяват те да им се изпълнят. Но дали всички са били послушни?  Дали героят наш от приказката славна на Юлия Спиридонова е такъв?

Добрата Баба Коледа вярва, че Боби се е променил и е станал по-послушен. Но Дядо Коледа не е сигурен в това и изпраща своите тайни агенти да проверят.

Тайни агенти? Кои са те? Ето тук става интересно. Това не са обичайните помощници на Дядо Коледа, а птиците: кълвачът, свраката, скорецът, ушатата сова и още няколко. Те казват на Дядо Коледа кои деца са послушни и кои не.

Освен това  в книгата има и всякакви любопитни факти за птиците – агенти, които можем да научим. Цялото следене и докладите на птиците са много забавни и смешни, но по-важното е, че Боби успя поне три дни да не направи нито една пакост.

Боби е забавен и
в приказката наша
той е главен и любим,
но по-важното търпим.

Поуката  от книгата е, че всички имаме нужда от вълшебства, особено по Коледа!

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.