Войната на вещицитe: Проклятието на Оди

Войната на вещицитe: Проклятието на ОдиЗаглавие: „Войната на вещицитe: Проклятието на Оди“

Автор: Майте Каранса

Преводач: Боряна Цонева

Издателство: „Унискорп“

Кратка анотация за книгата: „Проклятието на Оди“ е последната книга от хитовата фентъзи-трилогия „Войната на вещиците“. Тя несъмнено ще очарова дори и онези, които не я очакват. Това важи за всички – независимо дали читателят е момиче под осемнайсет или просто почитател на „Хари Потър” и „Здрач”. Предстои му истинско тържество, с повече вещици и заклинания, отколкото през целия му живот досега.

Онези, които познават „Кланът на вълчицата” (2011) и „Ледената пустиня” (2015),  навярно си спомнят внезапното изчезване на Селене, майката на Анаид, и объркването на последната. А и кой не би се почувствал слаб, безутешен, изгубил надежда и път… Анаид не просто ще порасне за броени нощи, а ще трябва да се изправи очи в очи с истината за своето семейство: майка ѝ е Избраната, онази, която трябва да сложи край на кръвопролитната война между вещерските кланове. Залогът е повече от безсмъртието. Докато злокобните поличби се сбъдват със странна настойчивост, се оказва, че част от загадката е заключена в лабиринтите на собственото минало на героите…

Анаид е различна от Селене: като се започне от кафеникавата ѝ коса, в сравнение с буйната огнена грива на Селене, продължи се с дребния ѝ ръст, докато Селене е висока и стройна като древните статуи, и се завърши с тихия ѝ нрав – Селене е прекарала последните години в разточително веселие под сценичните светлини. Постепенно обаче се оказва, че връзката между майка и дъщеря е неизразимо по-дълбока и много по-силна, отколкото някой е очаквал, и няма как да бъде прекъсната: спасение или гибел ще сполети и двете.

Може ли едно младо същество да се противопостави на съдбата си? И какво се очаква да стори с магическите сили, които постепенно се пробуждат в него?

В историята има и още много вещици: жестоки, коварни, ласкави, пухкави, съзаклятничещи, цинични… А отгоре, подобно на черешката на великолепна сметанова торта, се намира едно самотно момиче, което никога не е целувало момче, никога не е яздило пони и не е ходило на тържество. То е влюбено в приятеля си Рок и бленува за баща си, който се е отказал от безсмъртието. Сега, когато войната е съвсем близо, Анаид се надява да успее да възвести мир, а неочаквано се оказва почти сама, със своето атаме, и без подкрепа от почти никого. Е, малко фантазия и магия никога не са излишни, особено когато човек трябва да се справя с Проклятието на Оди и дори мъртвите са решили да се надигнат, за да вземат каквото им се полага от векове!

Трилогията „Войната на вещиците“ е бестселър с над 100 000 продадени копия и превод на над 20 езика.

Кратка информация за автора: Майте Каранса е родена през 1958 година в Барселона, следва антропология, преподава литература и езици в гимназиалните класове. След това завършва магистърска степен в специалността аудиовизуални изкуства и започва кариера на сценарист на теленовели, серии и телевизионни филми, която комбинира с писането на книги и с работата си като преподавател по сценаристика в Университетите в Барселона и във Валенсия.

Към момента Майте Каранса е написала над 40 заглавия за деца и юноши – романи, разкази, поредици, а някои от тях са адаптирани за поставяне на театрална сцена. Превеждана е на над 20 езика и е носител на 12 награди за литературното си творчество, като сред тях са най-престижните в Испания.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:

Войната на вещицитe: Кланът на вълчицатаВойната на вещицитe: Ледената пустиня

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.