Възпитаниците на Школа по изкуствата „Магия 7“ – Варна се включиха в конкурса

Възпитаниците на Школа по изкуствата „Магия 7 – Фани Маер Леви“ от Варна също се включват в конкурса „Историите зад изкуството“. Вижте рисунките и кратките истории, които ни изпрати Сияна Струнчева, художник-педагог в школата.

Александър Ямболов 5 г.

Луната притежавала сила, с която привлякла водата да се покачи. Рибата подсказала какъв е цвета на Клее, най-малкото човече, което не си знаело цвета. Водата се върнала обратно, защото загадката била разрешена.

Ана Момчилова 5 г.

Човечетата плавали със сандъка, видели земя. Там срещнали едно зайче, станали приятели и заживели с него.

Анна Стойкова 6 г.

Човечетата криели тайна легенда в своите къщи, която Луната поискала да узнае. Те тръгнали към нея, за да я питат, защо иска да узнае тяхната тайна. Сетили се, че докато пътуват, тя може да отвори сандъка с легендата. Върнали се бързо и го заключили с още по-голям ключ, а ключа хвърлили на дъното на морето, за да не го намери никой. Луната се примирила, че никога няма да узнае тайната и водата се отдръпнала.

Виктория Иванова 10 г.

Човечетата се покачили на една висока планина, където намерили три летящи котки. Вързали въженца за крачетата им, хванали се за тях и котета литнали. Летели дълго, докато стигнали на един далечен остров, където заживели щастливо новите си приятели –  котките.

Гергана Лазарова 5 г.

Човечетата литнали с балони и от високото видели стълби, които ги отвели към една планина, където се спасили.

Деян Братоев 10 г.

Със своя сал човечета се добрали до мистичен остров, на който растели кокосови и бананови палми. Запалили огън, за да се сгреят, но какво било учудването им, когато огънят загорял със зелен цвят, също като Луната. Това се оказало явление, което се случвало на 200 години.

Емилия Стефанова 10 г.

Човечетата се придвижили високо върху планините и там си построили нови къщи.

Жасмина Николова 11 г.

Човечетата плавали със своя сандък, докато открили тропически остров насред морето и решили там да се установят. На острова растели кокосови палми. От кокосовите орехи си направили чаши за чай от водорасли, а от сърцевината им си приготвили кокосови бисквити.

Йоана Георгиева 5 г.

Човечетата видели дворец, влезли в него и се спасили, а докато пътували, малкото човече паднало във водата и без малко да пострада.

Катерина Николова 6 г.

Човечетата се хвърлили във водата, яхнали делфинчета и те ги отнесли до далечен остров, където заживели.

Константин Зарчев 4 г.

Човечетата се издигнали заедно с водата и се спасили.

Лилия Щерева 12 г.

Едното човече се спуснало от сандъка и открило под водата таен град, където можели да живеят и да дишат и той станал техния нов дом.

Мартин Михайлов 6 г.

Човечетата изпратили техния приятел, лебеда, да провери какво се е случило, какво кара водата да се покачва. Той видял падащите метеорити, които накарали водата отново да се отдръпне.

 

Все още можете да се включите в конкурса. Очакваме творбите ви до 22 октомври!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.