Училищният библиотекар на столичното 108. СУ насърчава учениците да гласуват за любима книга

Стеляна Димитрова е библиотекар в столичното 108. СУ „Никола Беловеждов“ и основен двигател на запознаването на учениците с Награда „Бисерче вълшебно“ и гласуване за любима книга.

Г-жа Димитрова провежда срещи с 2. „б“, 5. „а“ и „г“ и 6. „а“ класове. Тя събира всеки клас заедно с неговият класен ръководител в библиотеката на училището и разказва на учениците как се провежда конкурса „Бисерче вълшебно“, каква е неговата цел, как става гласуването и защо е важно да участват.

„В библиотеката имахме около 20 книги от конкурса, които децата разглеждаха, докато ги запознавах с част от съдържанието на всяка от  тях, кратка информация за авторите им, с какво е интересна всяка от книгите. Всяко събитие се проведе в рамките на един час, като в последните 15 минути имаше четене на откъси от произведенията от конкурса, с които разполага библиотеката – „Приказки за лека нощ за момичета бунтарки“, „Топлото човече“, „Майстори на феи“, „Приказка за синьото кълбо“, „Учебен кораб Тобърмори“, „Тялото говори“.

Децата бяха ентусиазирани, а последните пет минути преминаха в задаване и отговаряне на въпроси свързани с конкурса и заемане на книги. Тъй като имаше голям интерес от страна на учениците и много желаещи да прочетат книги от конкурса, литературата от библиотеката беше бързо изчерпана и не стигна за всички, но учениците бяха поощрени да четат бързо заетите книжки за да могат и други техни съученици да ги прочетат. Въпреки недостига на книги, ученици вече прочетоха произведения от конкурса и ще участват в него, някои дори са си закупили книжки.“, разказва повече за срещите Стеляна Димитрова.

 

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.