Ученици от Горна Оряховица основават Читателски клуб „Бисерче вълшебно“

Учениците от СУ „€žВичо Грънчаров“ – Горна Оряховица бяха сред първите, които се включиха в проект Читателски клубове „Бисерче вълшебно“€ на фондация „Детски книги“. За момента в читателския клуб участват ученици от класовете на г-жа Гайдарова и г-жа Данова, но е отворен за всички желаещи на възраст между 8 и 11 години. Координатор на работата на клуба е Виолета Панова. Ето какво сподели тя за първата среща на малките читатели в рамките на Националната седмица на четенето (22-26 октомври):

„Откъс  от „Весел гъделичкащ смях“ на Маргарит Минков, „Важното приключение на важната готварска книга“, прочете режисьора на младежкия театър в града Симеон Христов. Децата  обсъдиха визията и очакванията за своята дейност. Направиха  си правила за работа и си избраха име на клуба. От 12 предложения с най-много гласове се оказа предложението „Млади оценители“. Децата се въодушевиха и зададоха много въпроси относно предстоящите съвместни дейности.“

Проектът Читателски клубове “Бисерче вълшебно” се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.