Ученици от Горна Оряховица основават Читателски клуб “Бисерче вълшебно”

Учениците от СУ “€žВичо Грънчаров” – Горна Оряховица бяха сред първите, които се включиха в проект Читателски клубове “Бисерче вълшебн на фондация “Детски книги”. За момента в читателския клуб участват ученици от класовете на г-жа Гайдарова и г-жа Данова, но е отворен за всички желаещи на възраст между 8 и 11 години. Координатор на работата на клуба е Виолета Панова. Ето какво сподели тя за първата среща на малките читатели в рамките на Националната седмица на четенето (22-26 октомври):

“Откъс  от “Весел гъделичкащ смях” на Маргарит Минков, “Важното приключение на важната готварска книга”, прочете режисьора на младежкия театър в града Симеон Христов. Децата  обсъдиха визията и очакванията за своята дейност. Направиха  си правила за работа и си избраха име на клуба. От 12 предложения с най-много гласове се оказа предложението “Млади оценители”. Децата се въодушевиха и зададоха много въпроси относно предстоящите съвместни дейности.”

Проектът Читателски клубове “Бисерче вълшебно” се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузера си.