Цял клас от Ловеч гласува за книга за финансовото възпитание

Бисерче вълшебноКласният ръководител на 3 „б“ клас в ловешкото ОУ “Хр. Никифоров” Мариета Маркова ни писа, че целият клас е избрал да прочете и гласува за книгата на чешката авторка Дениса Прошкова „Къде растат парите?“. Учителката разказва още, че от края на първи клас работи с децата по теми като „Какъв искам да стана когато порасна”, „Професията на моите родители”, „Моята професия – моето бъдеще”.

Книгата на Дениса Прошкова е очаровала нейните ученици с достъпните за възрастта им случки от живота на Адам и по-малката му сестра Аделка, приказките за семействата на домашни и горски животни. С тяхна помощ третокласниците
намерили връзката между ходенето на работа и получаването на пари и успели да разберат значението на основни финансови термини.

Г-жа Маркова споделя: „В настоящия момент на нашия книжен пазар липсва издание, посветено на финансовото образование и възпитание на децата в началните класове. Книгата дава прекрасна възможност на малките ученици да усвоят икономически понятия и предприемачески умения, представени по достъпен за възрастта им начин, да разберат връзката и значението на образованието с избора на професия, което е много важно за реализацията на младите хора в условията на икономическа криза.”

Радваме се когато книгите освен забавление носят и полезни знания и подготвят децата за успехи в живота!

Вие също можете да разкаже за участието на вашите ученици в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.