„Тялото говори“ помага на поповските читатели-откриватели да усетят чудото на живота

Участниците в  клуб „Читатели – откриватели“ по Проект „Твоят час“ от ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово  са едни от най-активните в бисерчета в съпътстващата кампания  „Активните бисерчета“ на книжната награда „Бисерче вълшебно“ още от първото й издание. Занятието „Читатели – откриватели“  на 9 март 2018 г.  „Чудото живот“ бе по Тетрадката по биология на Михаил Л. Атанасов, по-известна като книгата „Тялото говори“ от Цвета Белчева.  Занятието се проведе под ръководството на родител – Петя Андреева, а ето какво ни разказа училищният библиотекар Антоанета Йорданова:

„За да разберат какво се случва с нашия герой Михаил преди да се роди, петокласниците изгледаха филма „Чудото на човешкия живот“. Г-жа Андреева и участниците в клуба четоха и коментираха интересни факти за човешкото тяло от „Тялото говори“, а Никол прочете разговорът между Сърцето и Мозъка.  Г-жа Андреева увлече децата в интересни игри – индивидуални и отборни, в състезание  за бързина „Майка и дете“, в която всяка „майка“ трябваше да облече „детето си“ с яке, шапка и ръкавици.

Последната задача бе „Чия майка е на снимката?“, в която със свои детски снимки се включиха почти всички майки. Децата много се развълнуваха и затрудниха, защото не бяха виждали родителите си като деца – ето идея за семейно занимание. За финал – изложба от бебешките и детските дрешки, първите книжки, играчки (любими и  невероятно малки) и всеки откри себе си в книгата на Цвета Белчева „Тялото говори“.

Цвета Белчева гостува на учениците на ОУ „Л. Каравелов“ през ноември 2017 г. Срещата с писателката бе едната от двете спечелени награди от активните бисерчета на ОУ „Л. Каравелов“ в кампанията „Активните бисерчета“ 2017  на фондация „Детски книги“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.