Сватби на животни и неща

Сватби на животни и нещаЗаглавие: „Сватби на животни и неща“

Автор: Рая Господинова, Георги Господинов

ИлюстраторРая Господинова, Георги Господинов

Издателство: „Жанет 45“

Кратка анотация за книгата: Сватби на животни и неща” – една книжка за деца и не само, с думи и рисунки от Рая Господинова и баща й Георги Господинов.

За невидимия живот на нещата около нас, за фантазиите на късните следобеди, когато и малките и големите са готови да измислят игри. Какво ще стане, ако… се съберат диван и крокодил, костенурка и шкаф, книга и сладолед, камила и чайник… Някои ще си кажат „чао и сбогом”, други ще си пожелаят мухоежи, крокодивани и камилочайничета, които миришат на лайка с мед. Играеща книга, измислена, когато Рая още няма 6, а баща й е на 7 пъти по толкова, че и отгоре. Книга, която ви казва „хайде, сега сте вие”.

Кратка информация за автора: Георги Господинов (1968) е един от най-превежданите български автори след 1989 г. Автор на стихосбирките: „Лапидариум“, „Черешата на един народ“, „Писма до Гаустин“ и „Балади и разпади“; на романите „Естествен роман“, „Физика на тъгата“. Висок и разсеян е, обича зюмбюли, мляко с ориз, стари книги и да играе на измислянка с Рая.

Рая Господинова е инициатор на идеята с баща ѝ да събират животни и неща – още преди да навърши 6 г. Тя е чаровна и изключително зряла госпожица, която впечатлява с пестеливостта на думите си, но и с точността им. Част от списъка ѝ с любими книги/автори/герои включва някои от най-добрите съвременни приказници като Роалд Дал, Туве Янсон и Кресида Коуел. Сега е на 9, обича да чете и да разхожда невидими животни.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.